Mijn Bullet Journal: opnieuw overzicht creëren in de zomer van 2018

20180124_115345

Ik ben heel erg blij met mijn Bullet Journal en de eerste vier maanden van het jaar ben ik lekker bezig geweest met overzicht creëren, plannen maken, ideeën uitwerken, invallen noteren, aantekeningen maken en meer. Hoewel ik ervan genoot en merkte dat het mij goed deed, ben ik de tijd erna van het bujopadje afgedwaald – met springende gedachten en verlies van overzicht als gevolg.

Aangezien ik effectiever en gelukkiger ben als ik voldoende overzicht heb, ben ik weer naar mijn bujo teruggekeerd. Dat is fijn! Ik heb een maandlog opgesteld voor augustus en op basis daarvan maak ik weeklogs. Het wordt een behoorlijk drukke maar interessante maand en over bepaalde activiteiten ga ik lekker bloggen. Verder heb ik natuurlijk ook mijn verplichtingen die ik bij ga houden met behulp van een takenlijst per week en maand. Zo weet ik weer waar ik mee bezig ben en dat is wel zo handig (en blijmakend en rustgevend).

Wat ook leuk is om te vertellen (en waar ik in een andere blogpost dieper op in zal gaan): ik heb nu ook een Business Bullet Journal! Een lief cadeau voor het behalen van mijn diploma en een handig hulpmiddel om mijn loopbaan verder vorm te geven. Ik heb zo veel ideeën waar ik iets mee wil en die een eigen bujo verdienen.

Dit weekend ga ik met beide journals aan de slag en binnenkort publiceer ik een blogpost over mijn Business Bullet Journal – en natuurlijk over wat ik allemaal doe met mijn mooie plannen, want dat is waar het uiteindelijk echt om gaat.

Gepubliceerd door

12 reacties op ‘Mijn Bullet Journal: opnieuw overzicht creëren in de zomer van 2018

 1. Wat leuk dat je bezig bent met een bullet journal! Zou je ook een keer foto’s willen delen van het resultaat?
  Ik wil ook al een tijdje een bullet journal beginnen alleen komt het er niet van. Misschien moet ik er toch maar eens aan gaan beginnen haha.
  Liefs,
  Yousra Yasmine

  Like

  1. Het is zo leuk om te doen 🙂 Foto’s delen van de pagina’s is een goed idee; dat vind ik ook altijd zo mooi om te zien bij andere bloggers.

   Soms is het lastig om tijd vrij te maken voor datgene wat je graag wilt doen. Een paar tips (ook vanuit de handleidingen): leg de lat niet te hoog en begin bij het begin. Bedenk hoe je Bullet Journal je gaat helpen om juist meer tijd vrij te maken. Succes en veel plezier!

   Like

 2. Ik heb hierover al meerdere bloggers gehoord en ben dan ook wel benieuwd hoe het in de praktijk bevalt. Zelf lijkt het mij aan één kant wel zorgen voor overzichtelijkheid maar ook wel weer vermoeiend om weer ergens mee bezig te zijn…

  Like

  1. Ik snap je tweestrijd. Mijn ervaring is, dat ik aan het begin wel tijd nodig heb om alles goed uit te werken, maar dat het ook rust geeft om alles in een overzicht te hebben staan, niet steeds overal aan te hoeven denken en gestructureerd bezig te kunnen zijn. Bovendien vind ik het leuk om te doen. Interessant om hier over een tijdje dieper op in te gaan in een blogpost!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s