Opleiding Natuurvoedingsadviseur (CIVAS): ik heb mijn diploma behaald!

IMG-20180705-WA0009.jpg

Ik ben zo blij en trots! Na een klein jaar studeren, aan twee praktijkdagen deelnemen, zelf met recepten en gerechten experimenteren en een klassikaal examen afleggen, is het mij gelukt: ik ben gediplomeerd Natuurvoedingsadviseur!  

De studie was ontzettend interessant en ik heb veel geleerd over de relatie tussen het westerse voedingspatroon en diverse (chronische) aandoeningen, verzurende en ontzurende voeding, anatomie en fysiologie, spijsvertering, ontstekingsbevorderende en ontstekingsremmende voeding, ontgiften en voedingsadviezen bij specifieke klachten en aandoeningen (waarbij je je altijd goed moet realiseren wat de grenzen zijn van je expertise en dat afstemming met de arts van groot belang is).

Een mooie studie dus en een goede basis voor mijn verdere persoonlijke en professionele ontwikkeling. Wie mij (enigszins) kent, weet dat ik nooit ben uitgeleerd en dat ik altijd kansen zoek om nog meer te leren over de dingen die mij boeien. De relatie tussen voeding (en leefstijl in het algemeen) en gezondheid en het helpen van mensen vind ik zo belangrijk en fascinerend dat ik mijn reis voortzet. Binnenkort meer hierover!

Welke studie heb jij afgerond en wat heb je ervan geleerd? Ik ben benieuwd!

 

Foto door Martien Lekkerkerk Fotografie

30 gedachtes over “Opleiding Natuurvoedingsadviseur (CIVAS): ik heb mijn diploma behaald!

  • Bedankt voor je reactie! De opleiding is zeker interessant; je leert ontzettend veel waarmee je jezelf en anderen kunt helpen.

   Een yoga opleiding lijkt mij ook erg mooi en leerzaam! Ben je daarna als yogadocent aan de slag gegaan?

   Like

 1. Wow, gefeliciteerd. Je straalt op de foto van binnenuit, en dat snap ik!! Mijlpaal… Ik heb Cultuurwetenschappen gestudeerd maar niet afgemaakt. Verder alleen een hoop copywriting cursussen. Nu bezig met schrijven op B1-niveau, voor minder taalvaardige Nederlanders. Ook leuk, puzzelen met taal op de vierkante centimeter.

  Liked by 1 persoon

  • Bedankt voor je reactie!

   Cultuurwetenschappen is ook een mooi vakgebied. Ben je nog wel in je vrije tijd bezig met cultuur?

   Schrijven op B1-niveau lijkt mij best een uitdaging, maar als je het goed beheerst, kun je er veel mensen mee van dienst zijn.

   Like

 2. Gefeliciteerd met je diploma! En nu, verder studeren of aan het werk? Ik heb zelf HEAO Economie met als keuzevariant Recreatie en Toerisme gedaan maar werk alweer heel wat jaartjes op een assurantiekantoor, dus weinig van doen met mijn studie.

  Liked by 1 persoon

  • Bedankt voor je reactie! Ik werk bij de Rijksoverheid (geen gerelateerde functie) en volgde deze studie naast mijn werk. Nu wil ik weer een voedingsgerelateerde studie volgen.

   Heb je het naar je zin op het assurantiekantoor, al heeft het weinig te maken met toerisme?

   Like

 3. Pingback: Lezing ‘Vegetarisch/ veganistisch eten’ bij The Natural Health Company Den Haag – Wendy Schuchmann

 4. Pingback: Gestart met de opleiding Gewichtsconsulent (CIVAS) – Wendy Schuchmann

 5. Pingback: Opleiding Gewichtsconsulent (CIVAS): mijn bevindingen na drie maanden – Wendy Schuchmann

 6. Pingback: Studeren bij CIVAS: mijn blogs tot nu toe – Wendy Schuchmann

 7. Pingback: Hoe ik van 2018 mijn jaar heb gemaakt – Wendy Schuchmann

 8. Pingback: Bloggen in 2019: mijn vijftien meest bezochte blogposts van afgelopen maand | Wendy Schuchmann

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s