De honderdste geboortedag van Nelson Mandela: wij kunnen iets moois toevoegen

20180628_124841.jpg

Vandaag is het de honderdste geboortedag van Nelson Mandela. Vrede, verbroedering en menselijke waardigheid: zijn idealen en zijn optimistische mensbeeld maken hem tot een mensenrechtenactivist die ook na zijn overlijden nog steeds leeft in de harten van velen. Die nog steeds inspireert om het goede te doen in een wereld die veel kwaad laat zien.

Ik ben ervan overtuigd dat wij als mensen van nature goed zijn, maar dat onwetendheid, negatieve beïnvloeding en innerlijke pijn ons kunnen aanzetten tot gedrag dat onszelf, onze medemensen, onze leefomgeving en onze dierenvrienden schaadt. Juist daarom hebben we positieve voorbeelden als Nelson Mandela nodig. Niet om te vereren, maar om ons te laten inspireren en daarnaar te handelen.

Ik ben er eveneens van overtuigd dat we dat allemaal in ons hebben. Het vermogen om te kiezen voor dat wat juist is en om anderen mee te nemen in onze idealen. Waar zijn we anders mensen voor? Waar zijn we anders voor op aarde? Toch zeker niet om er een zooitje van te maken!

Iedereen is feilbaar, net als Nelson Mandela dat was. Net als ik dat zelf ben. Geïnspireerd door bekende én onbekende idealisten wil ik ondanks (of dankzij) mijn feilbaarheid iets moois aan deze wereld geven.

Doe je mee?

Gepubliceerd door

Een reactie op “De honderdste geboortedag van Nelson Mandela: wij kunnen iets moois toevoegen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s