Fotoverslag van de wandelroute ‘Rondje duin’ (30 km) door de Amsterdamse Waterleidingduinen

20180516_102819.jpg

Afgelopen woensdag heb ik 30 km (wandelroute ‘Rondje duin’) gewandeld door de Amsterdamse Waterleidingduinen. Hoewel het weer nogal tegenviel met harde wind, regen en een hoge luchtvochtigheid, heb ik genoten van de wandeling, de dieren en het natuurschoon. Uiteraard was dit een goede training voor de Nacht van de Vluchteling

Vanaf ingang Zandvoortselaan ben ik tegen de klok in via Langevelderslag, De Zilk, Panneland (Vogelenzang) en de Oase weer naar de Zandvoortselaan gelopen. Zo heb ik allerlei mooie plekjes en duingebieden gezien en ben ik ook veel damherten tegengekomen. Een volgende keer hoop ik vossen aan te treffen.

20180516_164030.jpg

Ik vond het vooral bijzonder dat één natuurgebied zo’n divers karakter kan hebben – en dan nog wel in de Randstad. Overigens ben ik tijdens mijn wandeling wél de provinciegrenzen gepasseerd, wat ik best komisch vond.

20180516_122746.jpg

Natuurlijk waren er ook plekken die op elkaar leken, zoals je hieronder kunt zien. Dat was echter geen probleem, want het waren mooie plekken. Vandaar dat ik ze heb gefotografeerd.

30 km: voor mij een nieuw record. Een flinke tocht, dat zeker, maar vooral ook een waardevolle tocht. Wat ook leuk is: in de Amsterdamse Waterleidingduinen kun je voor verschillende afstanden kiezen als je wilt wandelen, van ‘Waterwandeling’ (2 km) tot het inmiddels bekende ‘Rondje duin’ (30 km). Een overzicht van de diverse wandelroutes vind je hier.

20180516_185422.jpg

Gepubliceerd door

Een reactie op “Fotoverslag van de wandelroute ‘Rondje duin’ (30 km) door de Amsterdamse Waterleidingduinen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s