The Hague City Walk 2018: 25 km gelopen op Bevrijdingsdag

20180505_104040.jpg

Geweldig! Afgelopen zaterdag heb ik de 25 km route van de The Hague City Walk 2018 gelopen. Een persoonlijk record en tegelijkertijd een mooie basis om verder te trainen. De route? In één woord schitterend.

Om 8.00 uur was het officiële startmoment in de Lutherse Kerk en na een gezamenlijk ‘Oh Oh, Den Haag’ liepen we (ik was alleen, maar de eerste helft van de wandeling hield de groep redelijk hetzelfde tempo aan) via het Centrum naar het Haagse Bos en Park Clingendael. Bij Theehuis Clingendael was de eerste stempelpost, als je het START-stempel in de Lutherse Kerk tenminste niet meerekent.

Vanuit Clingendael ging de wandeling verder over de Waalsdorpervlakte waar zich het Oorlogsmonument met de Bourbonklok bevindt. De avond ervoor was natuurlijk Dodenherdenking en dat was te zien aan de bloemen die er lagen ter ere van alle gevallenen. Laten we deze traditie alsjeblieft behouden.

De route liep door Meijendel (zie bovenstaande foto) met een stempelpost bij Bezoekerscentrum DUNEA. Nu wandel ik vaker door Meijendel en voor mij is het één van de mooiste wandelplekken in de Haagse regio. De duinen, de vlaktes, de plassen en de Koningspaarden: ik word er zo blij van. Tijdens deze wandeling ook weer, hoewel de paarden zich nu niet lieten zien.

Na Meijendel was het tijd voor het meest uitdagende onderdeel van de tocht: het strand! Met nog zo’n twaalf kilometer te gaan was ik halverwege en de koele zeewind steunde mij absoluut. Dit was ook het moment waarop de groep zich begon te splitsen. Voor mij prettig, want ik wilde zelf de natuur ervaren.

Bij de Pier verliet ik het strand en begaf ik mij naar het Kurhausplein waar ik mijn kaart liet stempelen bij La Galleria. Via Belgisch Park wandelde ik naar het Westbroekpark. Op een bankje in de zon rustte ik even uit en at ik ondertussen mijn broodjes. Mijn pauze duurde niet lang; ik was nieuwsgierig naar de rest van de tocht en wilde ook gewoon in beweging blijven.

Zo liep ik een stuk door de Scheveningse Bosjes en ontdekte ik weer andere plekken dan tijdens de recente Zeemansloop. Echt hoor: de Scheveningse Bosjes zijn een wandel- en fotografieparadijs! Je ziet steeds weer iets nieuws. Ergens vond ik het jammer dat ik het tempo erin wilde houden, anders had ik nóg meer om mij heen gekeken. Ik zag deze wandeltocht echter ook als een trainingsloop voor de Nacht van de Vluchteling, dus tempo was nu eenmaal belangrijk.

20180505_134959.jpg

Via de Archipelbuurt en de begraafplaats Sint Petrus Banden wandelde ik naar het Vredespaleis waar ik wederom mijn kaart liet stempelen en verder ook een bezoek bracht aan de Paleistuin (en foto’s maakte van de bloemen en van twee enthousiaste wandelaars die samen op de foto wilden).

Tijd voor de laatste loodjes! Nog twee kilometer te gaan.. en ik liep door het chique Willemspark en Buurtschap Centrum 2005 naar het Malieveld. De finish was aan de rand van het Bevrijdingsfestival en dat was te horen.

20180505_142338.jpg

Een laatste stempel, een speldje en een selfie. En vooral een blije en trotse Wendy.

Gepubliceerd door

4 reacties op ‘The Hague City Walk 2018: 25 km gelopen op Bevrijdingsdag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s