VeganChallenge april 2018: de kracht van idealisme en positiviteit

20180406_123914

Deze maand heb ik, na al een tijdlang grotendeels plantaardig te hebben gegeten, deelgenomen aan de VeganChallenge april 2018. Nou ja, deelgenomen… vandaag en morgen is het nog april en bovendien zet ik het veganistisch eten vrolijk door.

Ik merk steeds meer hoeveel er mogelijk is als je echt gelooft in waar je voor kiest en daar ook echt voor gaat staan. Natuurlijk is niet alles in één keer goed, maar als mensen zijn we in staat om heel veel moois te verwezenlijken – voor elkaar, de dieren en de aarde. Deels door kritiek te leveren op wat er nog niet klopt: bewustwording is belangrijk, want zolang mensen simpelweg niet weten wat er gaande is, kunnen ze er ook niets aan veranderen.

Wat in mijn leven echter een steeds grotere rol speelt, is laten zien wat wél werkt, wat wél mens-, dier-, natuur- en milieuvriendelijk is. Overtuigd zijn van mijn idealen en daar zo zichtbaar mogelijk naar leven. Vertellen waarom ik het doe en laten zien hoe ik het doe. Niet te snel oordelen over mensen die het anders aanpakken, maar laten zien wat er nog meer mogelijk is. De dialoog opzoeken. Erkennen dat het een proces is en dat ik net zo goed feilbaar ben.

Interacties over mijn idealen en de keuzes die ik maak, hebben steeds meer een opbouwend karakter. Mensen reageren vaak geïnteresseerd en behulpzaam. Dat is zo mooi om mee te maken! Er is inmiddels ook veel bekend over de nadelen van de huidige westerse levensstijl en mensen staan open voor groene alternatieven. Met mijn idealen en acties wil ik bijdragen aan verandering. Ik wil informeren en vooral ook inspireren.

Doe jij mee?

Gepubliceerd door

2 reacties op ‘VeganChallenge april 2018: de kracht van idealisme en positiviteit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s