Nacht van de Vluchteling 2018: sponsor mijn deelname!

nacht-van-de-vluchteling-2018

Denk je eens in dat je niets meer hebt: geen dak boven je hoofd, geen voedsel, geen schoon drinkwater, geen medische hulp, niets. Zo’n bestaan wens je niemand toe en toch zijn er wereldwijd 65,6 miljoen mensen die zo moeten leven. Medemensen die dingen mee hebben gemaakt/ meemaken die geen mens zou mogen meemaken. Medemensen die net als iedereen geboren zijn voor een menswaardig bestaan, maar die nu in een hel leven.

Stichting Vluchteling zet zich wereldwijd in voor noodhulp aan vluchtelingen en ontheemden (vluchtelingen binnen de eigen landsgrenzen). In 2010 is daar een prachtig initiatief bij gekomen: de Nacht van de Vluchteling. Deelnemers lopen 40km (in Amsterdam ook 10 of 20km) om geld op te halen voor vluchtelingenhulp en om op een positieve manier aandacht te vragen voor hun situatie. Met het sponsorgeld kunnen vluchtelingen worden geholpen met schoon drinkwater, voedsel, onderdak, medische zorg en onderwijs.

Een jaar geleden hoorde ik voor het eerst over de Nacht van de Vluchteling en toen ik daar vorig jaar juni als trotse toeschouwer stond, wist ik dat ik dit jaar zélf deel zou nemen.

Ik ga de 40km lopen en wil je vragen om mijn deelname te sponsoren: https://www.nachtvandevluchteling.nl/wendyschuchmann

Bedenk: een klein bedrag maakt al een groot verschil. Voor vluchtelingen is het namelijk niet klein; het is levensreddend.

Bedankt!

Gepubliceerd door

4 reacties op ‘Nacht van de Vluchteling 2018: sponsor mijn deelname!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s