Ik ontdekte de Zeemansloop en besloot hem te lopen. Een goede beslissing!

zeemansloop-houtrust

Dat ik vandaag zou gaan wandelen, stond vast. Dat het de 17e Zeemansloop zou worden, besloot ik op het laatste nippertje, aangezien ik rond lunchtijd pas het bestaan ervan ontdekte. Niet superhandig met 14.00 uur als uiterst startmoment, maar goed: ik was op tijd en met de keuze van 10 km als doelafstand (15 zou erg krap zijn geworden) kwam ik ook op tijd binnen. En het was mooi. Dat vooral.

scheveningse-bosjes-zeemansloop

De Zeemansloop werd georganiseerd door de gelijknamige wandelsportvereniging en startte bij Houtrust Squash aan de Laan van Poot. Helemaal bovenaan zie je een foto die ik aan het begin van de tocht heb gemaakt vanaf de Houtrustbrug. Na zo’n tweeënhalve kilometer Statenkwartier was het tijd voor een meer groene wandelomgeving: de Scheveningse Bosjes.

indisch-monument-zeemansloop

Nu is Scheveningen één van mijn favoriete wandelgebieden in de Haagse regio; dit gedeelte van de Scheveningse Bosjes had ik (voor zover ik mij kon herinneren) niet eerder bezocht. Het Indisch Monument trok veel belangstellenden die echter niet op deze foto te zien zijn.

waterpartij-scheveningse-bosjes-zeemansloop

Genietend van de omgeving vervolgde ik mijn wandeling. De Waterpartij was te mooi om zonder foto te passeren. Toch was het tijd om de Scheveningse Bosjes te verlaten.

kanaal-haringkade-westbroekpark-zeemansloop

Mijn wandeling leidde mij naar de Haringkade waar ik langs het Kanaal liep en aan de overkant een bijna sprookjesachtig Westbroekpark mocht aanschouwen. Via de Nieuwe Duinbrug passeerde ik Zwembad de Blinkerd. De optionele rustpauze sloeg ik over. Vervolgens liep ik via de Neptunusstraat, het Circustheater en de Gevers Deynootweg naar de Boulevard. Ook hier werd de optionele rustpauze door mij verworpen. Overigens had ik wel even op het bankje bij het eerdergenoemde Indisch Monument gezeten, omdat ik mij moest insmeren.

scheveningen-tweede-haven-zeemansloop

Tijdens mijn wandeling over de Boulevard kwam ik diverse andere wandelaars tegen en op een gegeven moment leek het net een optocht. De overige paar kilometers bleef dit zo. Met groepjes wandelaars (en enkele andere solowandelaars) om mij heen verliet ik de Boulevard voor de Havens. Via de Visafslag, de Tweede Haven en het Duindorpplein liep ik (uiteraard over het wandelpad) de Bosjes van Poot in.

bosjes-van-poot-zeemansloop

De laatste loodjes waren verborgen in het bos – of toch niet helemaal. Na zo’n kwartier door het duinpark te hebben gelopen en enkele nieuwsgierige honden te zijn gepasseerd, verruilde ik de Bosjes van Poot voor de Laan van Poot en meldde ik mij bij het startbureau (en tegelijkertijd de finish) in Houtrust Squash. Binnen!

Gepubliceerd door

5 reacties op ‘Ik ontdekte de Zeemansloop en besloot hem te lopen. Een goede beslissing!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s