Wandel naar je Werk-dag 2018: niet naar mijn werk, maar wel door Oud Rijswijk gewandeld

20180405_120307

Vandaag is het Wandel naar je Werk-dag! Met dit jaarlijkse initiatief wil Wandelnet mensen stimuleren om een meer actieve levensstijl te ontwikkelen, te genieten van het wandelen en hun gezondheid, creativiteit en productiviteit te verbeteren. Nu heb ik deze week verlof opgenomen, dus wandelen naar mijn werk was er voor mij niet bij. Wel heb ik lekker gewandeld door Oud Rijswijk. Hierboven zie je mij in Park Hofrust.

Via Laan Hofrust, Steenlaan en Julialaantje liep ik naar Landgoed Welgelegen, rijksmonument en onderdeel van de Landgoederenzone Rijswijk. Vanwege de particuliere bewoning kon ik er niet wandelen.

20180405_121216.jpg

20180405_121053.jpg

Andere landgoederen die tot de Landgoederenzone Rijswijk behoren, zijn De Voordes (Overvoorde, Steenvoorde en De Voorde), Te Werve, Den Burgh en Ter Nieuwburg/Rijswijkse Bos. Op het besloten Te Werve na heb ik ze allemaal (meer dan) eens bezocht, maar nog niet aan één stuk. Binnenkort wil ik de gehele Landgoederenroute Rijswijk lopen, eventueel gecombineerd met de Landgoederenroute Leidschendam-Voorburg die ik onlangs heb gelopen. Vandaag heb ik het echter gehouden bij Oud Rijswijk.

Ik heb door de woonwijk en het oude centrum gelopen, waar ik de Albert Heijn en de apotheek met een bezoekje heb vereerd. Met een rugzak vol boodschappen op mijn rug en een medicijnflesje in mijn hand ben ik teruggelopen naar het Haagse Laakkwartier. Een lange wandeling was het niet, maar dat zou het naar mijn werk ook niet zijn geweest. Bovendien heb ik inspiratie opgedaan voor langere wandelingen die ik deze lente wil maken.

Bronnen en meer info

Landgoederenzone/ Landgoederenroute Rijswijk
https://nl.wikipedia.org/wiki/Landgoederenzone_Rijswijk

Rijswijk

Landgoed Welgelegen
http://rijksmonumenten.nl/monument/506916/welgelegen/rijswijk/
https://nl.wikipedia.org/wiki/Welgelegen_(Rijswijk)
http://www.kasteleninzuidholland.nl/Pages/Welgelegen.htm
https://www.landgoedenbuitenplaats-zh.nl/zoeken-op-kaart/detailpagina/q/id/129

Gepubliceerd door

2 reacties op ‘Wandel naar je Werk-dag 2018: niet naar mijn werk, maar wel door Oud Rijswijk gewandeld

  1. […] De omgeving was natuurlijk niet nieuw voor mij en rustig was het ook niet echt. Ik was niet de enige ambtenaar/ werknemer in het Haagse Centrum die in het Malieveld een geschikte lunchwandelplek zag. Verder was het ook niet de eerste keer dat ik er een lunchwandeling maakte, maar wel de eerste keer dat ik dit tijdens Wandel naar je Werk-dag deed. Vorig jaar had ik verlof opgenomen en wandelde ik door Oud-Rijswijk. […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s