Een eivrij Pasen: gestart met de VeganChallenge april 2018

narcissen-vegan-challenge-april-2018

Vandaag is het Eerste Paasdag, 1 april en ook nog eens de eerste dag van de VeganChallenge april 2018. Met 1 april doe ik, op een enkele tweet na, niets en verder zijn er hier in huis ook geen chocoladehaasjes of beschilderde eieren te vinden. Wel doe ik mee met de VeganChallenge!

Nu eet ik al vele jaren (met twee jammere tussenpozen) vegetarisch en sinds enige tijd grotendeels plantaardig. De motieven die onder ‘waarom vegan?‘ worden genoemd, gelden ook voor mij: dierenwelzijn, wereldvoedselverdeling, milieubescherming en gezondheid. Juist die samenhang vind ik belangrijk en wil ik uitdragen, of het nu om vegetarisch/ veganistisch eten gaat of om andere mooie idealen: er is geen werkelijk verschil tussen eigenbelang en belang van de ander. We zijn allemaal met elkaar verbonden en wat goed is voor de één, is ook goed voor de ander. Door jezelf te helpen, help je een ander en door een ander te helpen, help je jezelf. Onze angst voor concurrentie en tekort wordt gevoed door het kapitalisme en niet door onze menselijkheid. Kijktip (gisteren gezien op Netflix en behoorlijk onder de indruk): Minimalism: A Documentary About the Important Things. Klik!

Maar goed, als ik dan toch al grotendeels plantaardig eet: waarom dan een challenge?

Daarom!

  • Ik wil meer (gevarieerde) recepten ontdekken voor mezelf, mijn vriend en mijn toekomstige cliënten.
  • Ik vind het leuk en nuttig om via social media tips uit te wisselen.
  • Ik houd van challenges: lekker concreet en doelgericht en interessant om over te schrijven.

Mijn ervaringen met de challenge deel ik op mijn blog. Denk hierbij aan nieuwe recepten (hier kan ik dan naar linken) en de relevantie voor mijn studie en mijn toekomstige werk als natuurvoedingsadviseur. Zo hoop ik jou enthousiast te maken voor mens-, dier- en natuurvriendelijk eten.

Gepubliceerd door

4 reacties op ‘Een eivrij Pasen: gestart met de VeganChallenge april 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s