Hallo Twitter! Daar ben ik weer

20171006_141322.jpg

Ik ben weer actief op Twitter en wel als WendySchuchmann (kom vooral eens kijken!). Dat is verrassend, want na een paar actieve twitterjaren was ik er op een gegeven moment klaar mee. Gelukkig kun je op veel beslissingen gewoon terugkomen en dat heb ik dus gedaan. In het kader van mijn mooie jaardoelen heb ik opnieuw een account aangemaakt en ben ik weer vrolijk aan het twitteren.
Mijn hernieuwde twitteractiviteit sluit prima aan bij alles wat ik dit jaar ga doen. Kijk maar eens naar mijn motieven om weer te twitteren:

Zelfontwikkelingsdoelen

  • Interessante/ leuke/ leerzame informatie vinden.
  • Werken aan mijn zichtbaarheid.

Sociale doelen

  • Andere tweeps helpen door interessante/ leuke/ leerzame informatie te delen.
  • Interacties aangaan met andere tweeps.

Natuurlijk zijn deze doelen niet heel strikt van elkaar te onderscheiden, want juist in de interactie kun je jezelf ontwikkelen en omgekeerd leidt zelfontwikkeling weer tot betere interacties. Ik vind het voor mezelf echter prettig om informatie te ordenen en bovendien vergroot structuur de leesbaarheid van blogberichten.

Wat ik fijn vind aan social media, is de mogelijkheid om nieuwe verhalen te vertellen en nieuwe kanten van mezelf te laten zien. In het verleden blogde ik vaak over de negatieve kanten van autisme en zaken die gewoon niet lekker liepen en dat zorgde ervoor dat veel mensen mij gingen associëren met beperkingen en onvermogen. Aangezien dit niet bepaald helpend was voor mijn zelfontwikkeling, heb ik mij een hele tijd teruggetrokken, waardoor ik onzichtbaar werd – en mijn positieve resultaten en successen dus óók. Zonde!

Nu pak ik het anders aan en in mijn nieuwe aanpak zijn twee (met elkaar samenhangende en elkaar versterkende) aspecten te onderscheiden:

  1. Ik kijk meer naar wat goed gaat (andere beleving).
  2. Er gaan daadwerkelijk meer dingen goed (andere realiteit).

Zo creëer ik een positieve spiraal in mijn leven én in de verhalen die ik over mezelf vertel.

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s