Hoe ik van 2018 mijn jaar ga maken

20171209_135705

Vandaag is de derde dag van 2018 en ik verheug mij op de dingen die ik ga leren en de kansen die ik ga creëren. Ik doe niet aan ‘goede voornemens’; ik maak gezonde en opbouwende keuzes en zet mij vervolgens in om ze te verwezenlijken. Hierbij gaat het mij vooral om het ‘in beweging zijn’, zowel fysiek als mentaal. Om het werken aan mooie idealen en projecten, voor mezelf en voor anderen.

In 2018 wil ik een betere versie van mezelf worden. Geïnspireerd door het boek Je bent wat je doet van Roos Vonk, het artikel ‘12 manieren om voluit te leven zonder spijt‘ van Herhealth.nl en de waarden die ik begin vorig jaar op deze blog met je heb gedeeld, ga ik met mijn doelen aan de slag. Ik wil die spijt over gemiste kansen niet meer. Ik heb mij al veel te lang laten tegenhouden door oude boodschappen en dat heeft mij veel meer belemmerd dan welke ‘beperking’ ook. De afgelopen jaren heb ik al een aantal mooie stappen gezet in mijn ontwikkeling, maar wel steeds met die opgelegde overtuigingen op de achtergrond. Nu ben ik er klaar voor om die overtuigingen los te laten en echt te gaan leven.

Goed, dat was dus een achtergrondschets. Onderstaande doelen wil ik dit jaar verwezenlijken:

 • Mijn opleiding Natuurvoedingsadviseur (CIVAS) positief afronden.
 • Aan een nieuwe opleiding beginnen.
 • Verdieping vinden in spiritualiteit en zingeving:
  • meditatie/ mindfulness.
  • yoga.
  • verbinding met de natuur.
  • inspirerende boeken lezen.
 • Creativiteit/ schrijven een vast onderdeel maken van mijn leven:
  • meer regelmaat vinden in het schrijven: ‘meters maken’.
  • mezelf meer laten zien als schrijver.
 • Een actievere levensstijl opbouwen met:
  • wandelen.
  • hardlopen.
  • fitness.
  • fietsen.
  • Zumba.
 • Mezelf meer laten zien aan anderen:
  • actiever zijn in nieuwe en bestaande contacten.
  • meer laten zien wat ik in mij heb/ prestaties delen.
 • Vaker deelnemen aan interessante activiteiten/ evenementen.
 • Maatschappelijk actiever worden (vrijwilligerswerk, mooie projecten).
 • Een meer groene/ duurzame levensstijl opbouwen.

Ik vind het zulke fijne doelen! Voor wie denkt dat het nogal veel is: ik begin natuurlijk niet from scratch en bovendien heb ik zo mijn plannen hoe ik het ga aanpakken. Mijn Bullet Journal speelt daar een grote rol in. En dan nog het allerbelangrijkst: ik voel mij verbonden met mijn doelen en word er blij van.

Zoals Yoda zegt: ‘No! Try not! Do or do not, there is no try.

Bronnen

Roos Vonk, Je bent wat je doet. Van zelfkennis naar gedragsverandering (Maven Publishing, zesde druk, januari 2015).

Redactie Herhealth, ‘12 manieren om voluit te leven zonder spijt‘ (2 januari 2018).

Yoda in Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back (George Lucas, 1980).

Gepubliceerd door

8 reacties op ‘Hoe ik van 2018 mijn jaar ga maken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s