Drie merkwaardige vragen van Pickwick (deel I)

Theedrinkers zijn nieuwsgierige mensen, want de theelabels bevatten keer op keer merkwaardige vragen: de zogenaamde Tea Topics. Nu bedacht ik dat het leuk zou zijn om af en toe over deze vragen te bloggen. Inmiddels heb ik verschillende vragen die ik ben tegengekomen in een notitieboekje genoteerd en wat mij betreft is het tijd om er alvast drie te bespreken. Daar gaan we dan!

 

Vraag 1: wat zou jij veranderen als je minister-president was?

Heb je even? Voor alle duidelijkheid: ik wil geen minister-president (of wat voor politicus ook) zijn, maar als ik dan toch dingen mag veranderen, dan weet ik het wel, hoor! Natuurlijk veel meer dan ik in een enkele blogpost kwijt kan, dus laat ik mij vooral op de drie hoofdpunten focussen:

  • Ik zou mij inzetten voor een samenleving waarin diversiteit als iets positiefs wordt gezien en ieders bijdrage en talent welkom is. Dit houdt in dat anderszijn niet gemedicaliseerd maar toegejuicht wordt en dat iedere burger de mogelijkheid heeft om zich te ontwikkelen.
  • Ik zou mij inzetten voor een onvoorwaardelijk basisinkomen als vervanging van alle uitkeringen en toeslagen. Zo heeft iedere volwassen burger een inkomen om in moeilijke tijden op terug te vallen of als basis te gebruiken voor veranderingen (denk aan studie, persoonlijke ontwikkeling, eigen onderneming, kunstenaarschap of zorgtaken). Tegelijkertijd wordt niemand meer opgezadeld met betutteling, vrijheidsbeperking en stigmatisering door uitkeringsinstanties of re-integratiecoaches.
  • Ik zou mij inzetten voor meer keuzevrijheid en toegankelijkheid in de gezondheidszorg. Dit houdt in dat iedere volwassen burger (binnen bepaalde kaders) de eigen zorgverlener en behandeling mag kiezen en zelf ook invloed heeft op het verloop van de behandeling. Bovendien worden alternatieve/ complementaire geneeswijzen gestimuleerd en neemt preventie een veel grotere rol in. Ook krijgen burgers meer zeggenschap over hun medisch dossier.

Met andere woorden: ik zou burgers de regie over hun eigen leven teruggeven.

 

Vraag 2: wat is de mooiste plek die je ooit hebt bezocht?

Dat is toch wel het Zuid-Limburgse Heuvelland met haar glooiende heuvels (ja echt!), kronkelende bospaden en pittoreske vakwerkhuisjes. Ik ben er als student twee keer geweest en beide keren was ik diep onder de indruk van de omgeving. Ja, ook dat is Nederland!

Ik zal ongetwijfeld nog eens een bezoek brengen aan deze schitterende regio en ook aan vele andere, verder gelegen reisbestemmingen.

 

Vraag 3: ben jij een buiten- of een binnenmens?

Alsof ik ga kiezen!

Ik ben een buitenmens, omdat ik het heerlijk vind om lange wandelingen te maken in de natuur en verse, frisse lucht in te ademen. Ook kan ik ervan genieten om andere steden te bezoeken, de architectuur te bewonderen, neer te strijken op een terrasje en de plaatselijke boekwinkel/ het plaatselijke museum te bezoeken. Hoewel we met die laatste twee voorbeelden toch wel richting het thema ‘binnenmens’ gaan.

Ik ben een binnenmens, omdat ik het heerlijk vind om met een boek en een kop kruidenthee op de bank te kruipen, achter de laptop of pc te bloggen of anderszins te schrijven, aan mijn opleiding Natuurvoedingsadviseur te werken, aan de slag te gaan met mijn Bullet Journal (dit komt nog ter sprake in een latere blogpost), films en series te kijken, muziek te luisteren en te genieten van speciale lunches.

Hoewel uitzonderingen altijd opduiken, associeer ik bovenstaand verhaal met het volgende:

Buiten = nieuwe ervaringen opdoen.

Binnen = huiselijkheid.

Nogmaals: alsof ik ga kiezen!

 

Dit was dan deel I van de nieuwe serie ‘Drie merkwaardige vragen van Pickwick’. Gezien mijn theeverslaving en de nieuwsgierigheid van andere theeliefhebbers ben ik hier nog lang niet over uitgeblogd.

Gepubliceerd door

2 reacties op ‘Drie merkwaardige vragen van Pickwick (deel I)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s