De laatste maand van 2017: bezinnen en vooruitkijken

20171202_085510

Nu het jaar bijna ten einde is, merk ik dat ik steeds meer behoefte heb aan bezinnen en vooruitkijken. Mijn prille verkenning van meditatie en mindfulness sluit hier mooi bij aan – of eigenlijk eerder omgekeerd. Hoe dan ook: ik maak verbinding met mijn binnenwereld om mijn verbinding met de buitenwereld te versterken.

Door naar binnen te keren, ontdek ik of ik op de goede weg ben. Waar word ik blij van en waarvan niet? Welke activiteiten wil ik voortzetten en welke loslaten? Steek ik voldoende energie in zaken die voor mij echt belangrijk zijn, of is het tijd voor nieuwe stappen?

Waar ik lange tijd probeerde aan te sluiten bij maatschappelijke verwachtingspatronen door planmatig en doelgericht te denken en handelen, wil ik nu meer vanuit mezelf leven. Niet zozeer de stem (of eigenlijk: stemmen) van de heersende cultuur volgen, maar mijn intuïtie en beleving meer centraal stellen. Niet vragen of ik er alsjeblieft bij mag horen, maar laten zien wie ik ben, wat ik kan en waar ik voor sta.

Ook deze blog geef ik steeds meer een eigen karakter. Op mijn blog komen binnen- en buitenwereld samen. Hier maak ik de verbinding. Hier ontwikkel ik mijn ideeën en laat ik mezelf zien.

Gepubliceerd door

2 reacties op ‘De laatste maand van 2017: bezinnen en vooruitkijken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s