Gestart met de online cursus Mindfulness van Psychologie Academy

20171014_101906

Al jaren heb ik interesse in meditatie en mindfulness en inmiddels heb ik er al veel boeken en artikelen over gelezen. Toch bleef het iets theoretisch, hoe graag ik er ook zelf mee aan de slag wilde. Uit het hoofd gaan is een verhaal apart en juist dan is meditatie belangrijk. Daarom was ik blij toen ik de online training Mindfulness van Psychologie Academy ontdekte.

Hoewel het wordt afgeraden om met vaststaande doelen aan mindfulness te beginnen, komt mijn motivatie om er tóch mee te beginnen natuurlijk wel ergens vandaan:

  • Ik wil mijn leven meer ervaren in plaats van beredeneren.
  • Ik wil loskomen van ‘het verhaal over mezelf’ en andere belemmerende overtuigingen.
  • Ik zoek meer zin en diepgang in mijn leven.
  • Ik voel mij aangetrokken tot de filosofische grondslagen van mindfulness.
  • Ik wil meer vanuit mezelf leven in een maatschappij die ons telkens dwingt om iemand anders te zijn.

Uiteraard kan ik bovenstaande intenties niet tijdens een training van een paar maanden verwezenlijken, maar dat hoeft ook niet. Mindfulness is immers een levenshouding en geen competentie die je in een korte tijd kunt ontwikkelen. Niet alles hoeft gekwantificeerd te worden en alleen al dat is bevrijdend in onze cultuur.

Gepubliceerd door

4 reacties op ‘Gestart met de online cursus Mindfulness van Psychologie Academy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s