Workshop intuïtief schrijven gevolgd bij Schrijf Jezelf Lichter

cobweb-3725540_1920

Een vriendin stuurde laatst de nieuwsbrief van Schrijf Jezelf Lichter naar mij door; ze had mij al eerder verteld over de workshop die zij daar had gevolgd en ik wilde er meer van weten. Schrijven vanuit het hart is immers iets waar ik mij al langer voor interesseer. Nu las ik in de nieuwsbrief over een workshop intuïtief schrijven tijdens de beurs Liefdevol Gouda. Afgelopen zondag was het zover en ik trotseerde zowel de novemberkou als de reizigersonvriendelijke dienstregelingen om meer te leren over intuïtief schrijven.

Tijdens Liefdevol Gouda konden bezoekers deelnemen aan workshops van een halfuur; deze werden, geheel in de geest van het thema, kosteloos en liefdevol aangeboden. De workshop intuïtief schrijven stond dan ook in het teken van ‘geven en ontvangen’.

Allereerst vroeg schrijfcoach Deborah de Rooij ons om in vijf regels te schrijven over wat wij onszelf wilden geven. Nu is ‘mezelf iets geven’ iets waar ik in het verleden niet bepaald in gestimuleerd werd en juist daarom was dit een goede oefening voor mij. Ik wil de negatieve overtuigingen die ik heb meegekregen loslaten en kiezen voor wat mij wél verder helpt. Wat ik mezelf vooral wil geven, is ‘meer ruimte om de wereld in te gaan en mezelf te laten zien aan anderen.’

Vervolgens mochten wij een lijstje van tien dingen maken die wij een ander wilden geven. Ook met deze oefening kon ik aangeprate overtuigingen van vroeger (‘jij hebt niets te bieden’) uitdagen. Wat mij achteraf opvalt, is dat ik anderen vooral wil geven wat ik zelf heel lang heb moeten missen en waarvan ik merk hoe waardevol het is nu ik het (in het bijzonder sinds dit jaar) wél mag ontvangen. ‘Aanmoediging’, ‘kansen’ en ‘een ander perspectief’ springen er dan ook uit.

Daarna mochten wij uit de eerste opdracht een woord kiezen dat ons het meest raakte en hier vijf minuten over schrijven. Vijf minuten lang schreef ik over ‘ruimte’.

Tot slot vroeg Deborah ons om uit bovenstaande oefening elf woorden te onderstrepen die ons raakten en op basis van deze woorden een elfje te schrijven.

Dit is mijn elfje:

‘Ruimte
leren, ontdekken
mezelf opnieuw uitvinden
voor mezelf gaan staan
leven’

 

Foto door Johannes Plenio/ Pixabay

Gepubliceerd door

Een reactie op “Workshop intuïtief schrijven gevolgd bij Schrijf Jezelf Lichter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s