Een nieuwe stap: opleiding Natuurvoedingsadviseur (CIVAS)

 

 

 

 

 

 

 

 

Bovenstaande Star Wars agenda wordt enthousiast gebruikt, want ik ben met iets nieuws begonnen! Sinds augustus volg ik namelijk de opleiding Natuurvoedingsadviseur aan het CIVAS. Inderdaad, de oplettende/ ervaren lezer heeft het al door: dit is niet mijn eerste CIVAS-studie. Twee jaar geleden heb ik hier namelijk met succes de opleiding Counselor-coach gevolgd. Deze studie sluit daar mooi bij aan.

 

Opbouw van de opleiding Natuurvoedingsadviseur

De opleiding bestaat uit vier modules:

 1. Natuurwetenschap, anatomie en fysiologie
 2. Product- en warenkennis
 3. Natuurvoeding en orthomoleculaire voeding
 4. Een eigen praktijk als Natuurvoedingsadviseur

In 25 lessen komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod: het menselijk lichaam, voedingsmiddelen en voedselveiligheid, reguliere en alternatieve voedingsinzichten, vitaminen en mineralen, kruiden en specerijen, voeding bij ziektebeelden, coachen en begeleiden van cliënten en het opstarten en voeren van een eigen praktijk. Na elke les is er de mogelijkheid om huiswerk in te zenden via een online multiple choice formulier; de opgaven staan aan het eind van het betreffende hoofdstuk. Daarnaast worden de praktijkdagen Orthomoleculaire voeding I en II georganiseerd en tot slot een klassikaal examen.

 

Wat vind ik van de opleiding?

Daar kan ik duidelijk over zijn: ik vind het enorm interessant! In de loop der tijd ben ik mij steeds meer gaan bezighouden met gezondheid, welzijn en natuurlijk leven en deze opleiding past daar goed bij. Verder ben ik blij met de combinatie regulier/ alternatief: vaak worden deze zienswijzen en hun aanhangers als concurrenten neergezet, terwijl ik er juist van overtuigd ben dat ze elkaar kunnen aanvullen en versterken.

Ik steek veel tijd en energie in deze opleiding en doe dat met veel plezier. Ook praat ik er vaak over en deel ik mijn enthousiasme met mensen die ervoor openstaan (uiteraard kunnen ze bij mij ook hun enthousiaste studieverhalen kwijt). Hoewel het best inspannend is, ervaar ik het studeren ook als ontspannend. Logisch, want ik geniet ervan en het is een vrije keuze. Ik volg deze opleiding omdat ik het wil en niet omdat het van mij verwacht wordt.

 

Wat ga ik na de opleiding doen?

Nou ja, eerst wil ik natuurlijk mijn diploma behalen en kennis en ervaring opdoen. Hoewel ik geen tot in de details uitgewerkt langetermijnplan heb, is het mijn intentie om mij de komende jaren verder te ontwikkelen op het gebied van natuurgeneeswijzen en begeleiding. Dit zijn nogal brede vakgebieden, maar naast natuurvoeding ben ik onder andere geïnteresseerd in kruiden, leefstijl, creativiteit, intuïtie en zingeving. Door studie en (levens) ervaring ontdek ik steeds meer waar ik blij van word en welke keuzes ik wil maken. Mijn eigen ontwikkeling speelt daar natuurlijk ook een grote rol in.

 

Waar sta ik nu?

Ik heb de eerste drie lessen en daarmee de eerste module met succes afgerond:

Natuurwetenschap, anatomie en fysiologie

 1. Inleiding in de natuurwetenschap (9,3)
 2. Anatomie en fysiologie I (9,5)
 3. Anatomie en fysiologie II (9,5)

Momenteel ben ik bezig met de tweede module (Product- en warenkennis) en de vierde les (Voedingsmiddelen en voedselveiligheid).

Wordt vervolgd!

Gepubliceerd door

4 reacties op ‘Een nieuwe stap: opleiding Natuurvoedingsadviseur (CIVAS)

 1. Hoi Wendy,
  Bevalt de studie nog steeds?
  Ik heb begrepen om straks vergoed te kunnen worden, moet je ook de opleiding Medische Basiskennis hebben gevolgd. Hoe kijk jij daar tegenaan? Is dat niet handig om voor Natuurvoeding te doen?
  Groetjes Annika

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s