Voortschrijdend inzicht: van schrijversblog naar interesse- en inspiratieblog

Toen ik deze blog opstartte, waren mijn intenties duidelijk: mijn leven draaide om schrijven en daarom wilde ik een blog die mijn schrijversleven centraal stelde. Dat was een hele tijd ook zo. Langzaam maar zeker begonnen mijn interesses en activiteiten zich uit te breiden, wat leidde tot een schrijversblog waarop ik ook andere zaken besprak. Voor mij werd dit onoverzichtelijk en anderhalve maand geleden besloot ik van deze blog weer een echte schrijversblog te maken en mijn andere interesses en activiteiten elders te bespreken. Nu kom ik op deze beslissing terug.

Het is fijn om op beslissingen terug te mogen komen. Jarenlang mocht ik dit niet van mezelf en hield ik vast aan zaken die (al stond ik er niet meer achter) vertrouwd voelden, of het nu een opgelegd negatief zelfbeeld was of keuzes die ooit bij mij pasten en op een gegeven moment niet meer. Ik merk dat ik het prettig en vooral bevrijdend vind om mezelf ruimte voor verandering en groei te gunnen. Ik ben namelijk veranderd.

Mijn leven is veranderd. Schrijven is nog steeds heel waardevol voor mij, maar wel naast andere waardevolle interesses en activiteiten. Over die andere dingen wil ik ook schrijven en daar wil ik mij ook aan verbinden en mee naar buiten treden. Een echte schrijversblog past daarom niet bij de persoon die ik nu ben. Schrijven zelf natuurlijk wel, maar dan juist schrijven over wat mij blij maakt, inspireert en raakt. Bloggen is daarvoor bij uitstek geschikt.

Hierbij verander ik wendyschuchmann.nl van een schrijversblog in een interesse- en inspiratieblog. Voortaan vertel ik over mijn natuur- en stadswandelingen, ideeën, studieactiviteiten en studieplannen (hierover spoedig meer!), groen leven, spiritualiteit, museumbezoeken, schrijfactiviteiten en al het andere wat het leven bijzonder maakt. Als focus kies ik voor inspiratie, waarde en zingeving vanuit mijn persoonlijke perspectief.

Om de vormgeving en indeling van deze blog beter te laten aansluiten bij mijn nieuwe visie, ga ik daar de komende tijd ook mee aan de slag. Als eerste stap heb ik het thema veranderd van ‘Personal‘ in ‘Misty Lake‘ en ik ben tevreden met het resultaat. Dat ik mij momenteel eerder in een misty city bevind, neem ik dan maar voor lief. Voor het aanpassen/ veranderen van pagina’s en categorieën neem ik goed de tijd. Daarnaast kijk ik kritisch welke berichten, boodschappen en publicaties nog passen bij de persoon die ik nu ben en die ik in de toekomst wil zijn.

Niet alleen mijn leven is in ontwikkeling; ook mijn blog is dat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s