Nieuwe blog CreAsperger en nieuwe verdeling van schrijfactiviteiten

Het is een maand (min een dag) geleden dat ik een bericht plaatste op deze schrijversblog, maar dat betekent niet dat ik het bloggen heb opgegeven. Wel heb ik mijn schrijf- en blogplannen verder uitgewerkt en heb ik de creativiteitsblog CreAsperger opgestart.

De laatste tijd merkte ik namelijk dat mijn schrijversblog een steeds bredere thematiek begon te krijgen en dat ik hier niet onverdeeld enthousiast over kon zijn. Zoals uit de welkomstpost van bijna drie jaar geleden blijkt, ben ik deze blog begonnen om informatie te delen over mijn schrijfactiviteiten. In de loop der tijd ben ik echter ook informatie gaan delen over andere zaken, waaronder natuurwandelingen, studieactiviteiten, beleving van musea, films en muziek, ideeën over stigmatisering en maatschappelijke participatie en leven volgens mijn waarden. Hoewel deze onderwerpen veel voor mij betekenen, vind ik ze niet thuishoren op een schrijversblog. Ik pak het nu dus anders aan:

Op deze schrijversblog Wendy Schuchmann deel ik voornamelijk informatie over mijn schrijfactiviteiten.

Op CreAsperger deel ik mijn creatieve (voornamelijk niet-schrijfgerelateerde) projecten en dingen die mij inspireren en blij maken. Sinds 28 juli neem ik deel aan de #100happydays challenge, wat inhoudt dat er dagelijks een foto verschijnt van wat mij die dag blij maakt. Ook voor na de challenge heb ik zo mijn plannen, maar dat merken lezers vanzelf wel.

Wat mijn ideeën betreft: deze wil ik op Medium (blijven) delen.

Op deze manier kan ik mijn schrijfactiviteiten beter structureren. Natuurlijk ga ik niet voor elk onderwerp een andere blog opstarten of een ander publicatiekanaal zoeken, maar het idee is wel dat ik dingen plaats waar ze het meest thuishoren. Mijn schrijversblog fungeert op schrijfgebied zo veel mogelijk als nieuwskanaal, dus als er elders (niet op een blog die ik beheer) teksten van mij verschijnen, is het de bedoeling dat ik daar over blog en mijn publicatielijst bijwerk.

Het is mijn intentie dat mijn schrijfactiviteiten overzichtelijker worden, zowel voor mezelf als voor (potentiële) lezers. Komende periode ontdek ik of dit inderdaad zo is. Ik verwacht echter van wel.

One thought on “Nieuwe blog CreAsperger en nieuwe verdeling van schrijfactiviteiten

  1. Pingback: Voortschrijdend inzicht: van schrijversblog naar interesse- en inspiratieblog – Wendy Schuchmann

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s