Lichtzwaarden gesignaleerd in het centrum van Den Haag

 

 

 

 

 

Het was vorige week dat ik ze signaleerde in het centrum van Den Haag en nu pas durf ik erover te bloggen. De Palpatine-achtigen zijn zo actief in onze samenleving dat ik op mijn tellen moet passen. Toch wil ik mij uitspreken voor het goede en daarom deel ik mijn observaties alsnog.

 

 

 

 

 

 

Ik was op weg naar mijn werk en wilde enkele foto’s maken van de Hofvijver. Nu was het zonlicht mij wel opgevallen en het was natuurlijk veilig om te blijven beweren dat het om zonlicht ging en niet om een lichtzwaard. Op deze foto zie je het licht alleen als je heel goed kijkt.

 

 

 

 

 

Maar goed, al snel kon ik er niet meer omheen. Alsof ik daarnaar luisterde.

 

 

 

 

 

 

Deze minivariant van het lichtzwaard was natuurlijk wel heel eenvoudig in de zonlichthoek te duwen. Ik beken.

 

 

 

 

 

 

En dit lichtzwaard? Het lijkt een zwak zonnestraaltje, maar de aanwezigheid van de Jedi was heel duidelijk te voelen. Om even de moraalridder uit te hangen: het uiterlijke zegt helemaal niets over de waarde van iets. Kijk naar de binnenkant, de inhoud. En blijf kijken, want er komt een moment waarop je het ervaart. Een moment waarop je het goede ervaart.

We hoeven niet bang te zijn voor alles waarvan we denken dat het ons bedreigt, want we worden beschermd. Weliswaar niet volledig zichtbaar, maar dat is niet erg. Waar het om gaat, is dat we kunnen gaan leven – echt kunnen gaan leven. En dat we luisteren naar wat Yoda ons probeerde bij te brengen:

“Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.” (Yoda – Star Wars Episode I).

Wellicht is dit principe op maatschappelijk niveau nog te hoog gegrepen, maar op individueel niveau wil ik mij erdoor laten inspireren – en er vooral ook naar gaan leven.

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s