8 juli 2017: gewandeld van Kijkduin Strand naar de Keizerstraat te Scheveningen

Gisteren heb ik met een vriendin een duin- en havenwandeling gemaakt van Kijkduin Strand naar de Keizerstraat te Scheveningen. Volgens Google Maps hebben we ongeveer 9,5 km gelopen. Zoals de foto hiernaast al doet vermoeden, heb ik het enorm naar mijn zin gehad. Van bewegen en buiten zijn word ik zo blij!

De duinwandelingen en Duinenmarsen uit mijn jeugd hadden mij al waardering voor het Kijkduinse duingebied bijgebracht, maar toch bleef ik mij verbazen over de schoonheid van de natuur. Momenteel verbaas ik mij vooral over vier keer ‘duin’ in een enkele zin.

 

 

Aangezien we het duinpad parallel aan de kustlijn volgden, konden we de zee en de heldere lucht goed zien. De rust die dit tafereeltje uitstraalde, maakte het extra speciaal.

 

 

 

Liefde voor de natuur kan mensen diep raken – en kunstenaars in het bijzonder.

 

 

 

 

Mij raakte deze omgeving ook.

 

 

 

 

Van een afstandje zie je de Havenhoofden die ervoor zorgden dat we via de Houtrustweg naar de havens moesten lopen; we zagen het immers niet zitten om het vaargebied over te zwemmen. Naar alle waarschijnlijkheid is zoiets ook gewoon niet toegestaan.

 

 

Vanaf het Zuidelijk Havenhoofd zagen we een gemoedelijk zeilbootje langs varen. Er vaarden overigens nog veel meer bootjes en boten langs, maar als ik al die foto’s hier ga plaatsen, ben ik om 2 uur ’s nachts nog bezig en zal WordPress mij niet meer zo waarderen.

 

 

Vooruit, een extra boot(je) mag best. Bij dezen. Met als achtergrond een levendige Boulevard.

 

 

 

 

Ook vegetariërs kunnen genieten van de bedrijvigheid die plaatsvindt bij de Visafslag. Ik heb wel iets met dat industriële.

 

 

 

 

En zo bevonden wij ons bijna op de plaats der bestemming. Ik wilde nog wel even de Wassenaarsestraat betreden, dus vandaar deze foto.

 

 

 

 

Toen we eenmaal in de Keizerstraat waren, was het al ruimschoots etenstijd. Bij de Chinees hebben we dan ook genoten van een welverdiende maaltijd.

Wordt zeker vervolgd!

3 gedachtes over “8 juli 2017: gewandeld van Kijkduin Strand naar de Keizerstraat te Scheveningen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s