28 juni 2017: foto’s gemaakt in het Centrum, Willemspark en de Archipelbuurt (Den Haag)

 

 

 

 

 

Sinds afgelopen weekend heb ik wandelschoenen en vanmiddag heb ik ze ingelopen. 7,72 km volgens Google Maps en ik heb weer allerlei leuke en opvallende dingen gezien die ik wilde fotograferen. Mijn wandeling begon op het Spui en toen ik kort daarna over het Lange Voorhout liep, waande ik mij even in vergane tijden.

 

 

 

 

 

 

Via Willemspark ben ik naar de Archipelbuurt gelopen, waar ik allerlei bijzonderheden aantrof op het Nassauplein. Allereerst: bloemen!

 

 

 

 

 

 

Gelukkig hoefde ik niet te kiezen tussen natuur en cultuur, want er wachtte mij ook een merkwaardig standbeeld.

 

 

 

 

 

 

Op het Bankaplein trof ik deze fontein. Ik wil iets bekennen: ik heb iets met fonteinen. Ze zijn bestendig en het water stroomt onverstoorbaar verder. Die combinatie van standvastigheid en flexibiliteit vind ik heel prettig – en verder zijn fonteinen gewoon mooi en heeft dat stromende water iets rustgevends.

 

 

 

 

 

 

In de Bankastraat zag ik deze roos hangen. De uitstraling is enigszins treurig, maar vergeet niet dat de bladeren hun roze kleur hebben behouden. Deze roos is niet zomaar klein te krijgen.

 

 

 

 

 

 

Op de terugweg passeerde ik via het Nassauplein het Burgemeester de Monchyplein, waar ik het Bevrijdingsmonument/ Irenemonument aantrof. Ik was onder de indruk van de vrijheid die deze vliegende vogel symboliseert.

 

 

 

 

 

 

Artistieke expressie, recht uit het hart van Couperus. Laten wij allen dankbaar zijn voor kunstenaars die de moed hebben (gehad, de man is al enige tijd dood) om hun innerlijk leven met de buitenwereld te delen.

 

 

 

 

 

 

Bloemen in het Willemspark! Soms lijkt het wel alsof de wereld bestaat uit bloemen. Niet dat ik het erg vind, hoor. Want wat kan ik genieten van hun geuren en kleuren.

 

 

 

 

 

 

Monumentale bomen! Geschiedenis is overal. Natuur en cultuur raken elkaar op een vanzelfsprekende manier.

Dit waren bijzonderheden die ik tegenkwam tijdens mijn wandeling. Uiteraard beperkte mijn route zich niet tot deze plekken, maar niet alles was geschikt om te fotograferen en bovendien draagt mijn smartphone een overactieve batterij met zich mee. Ik moest dus voorzichtig zijn. In ieder geval kwam ik, na een aansluitend bezoek aan de Ekoplaza, vrolijk en voldaan thuis.

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s