Publicatie van mijn eerste artikel op Medium: Autistic Pride Day

Vandaag heb ik een nieuwe stap gezet en wel door te schrijven voor het platform Medium. Enkele maanden geleden kreeg ik het advies om daar teksten te plaatsen en zo mijn zichtbaarheid te vergroten en een paar dagen geleden zag ik in een Facebookgroep een artikel dat op Medium is gepubliceerd. Mijn interesse was opnieuw gewekt.

Dat ik uitgerekend vandaag mijn eerste artikel op Medium heb gepubliceerd, heeft eveneens te maken met een Facebookbericht. Zo ontdekte ik op mijn tijdlijn dat het Autistic Pride Day is en natuurlijk riep dat allerlei gedachten en ideeën bij mij op. Ik heb het hier al vaker gehad over mijn weerzin jegens medicalisering en mijn waardering voor emancipatie en juist die onderwerpen hangen enorm samen met de feestdag in kwestie.

Aanvankelijk wilde ik het artikel op deze blog plaatsen, maar omdat Medium juist bedoeld is voor opinieartikelen en omdat je een groter podium hebt, besloot ik mijn tekst daar te publiceren. Deze keuze heeft geleid tot het volgende artikel:

Autistic Pride Day: het vieren van eigenheid en talent

Met terugwerkende kracht van harte gefeliciteerd met deze waardevolle dag! Ik hoop dat mijn tekst, evenals de teksten die ik nog ga schrijven, bijdraagt aan meer emancipatiemogelijkheden voor autisten (in het artikel leg ik uit waarom ik niet meer wil spreken van ‘mensen met autisme’). Niet alleen voor mezelf, maar voor iedereen die wel wat ontplooiingskansen kan gebruiken. Het begint allemaal met geloof en dit is waar ik in geloof.

Dit is waar ik voor sta.

Gepubliceerd door

Een reactie op “Publicatie van mijn eerste artikel op Medium: Autistic Pride Day

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s