Drie interviews voor GroenLicht, de vrijwillige redactie van GroenLinks Den Haag

Zojuist ontdekte ik dat ik al een halfjaar niet heb geblogd over teksten van mij die elders gepubliceerd zijn – en dat terwijl ik wel degelijk schrijf voor andere media dan deze blog. Ik heb het hier voornamelijk gehad over mijn wandelingen en mijn ideeën met betrekking tot emancipatie/ participatie en dat blijf ik zeker doen, maar mijn schrijfactiviteiten mogen natuurlijk ook aan bod komen. Dat is zelfs de oorspronkelijke reden dat ik ben gaan bloggen: het delen van informatie over mijn schrijfactiviteiten. Laat ik dus maar snel doen wat ik mij destijds heb voorgenomen.

Sinds april schrijf ik voor GroenLicht, de vrijwillige redactie van GroenLinks Den Haag. Ik vind het ontzettend leuk en inspirerend om te schrijven over idealisme en maatschappelijke inzet en dat zijn nu juist de onderwerpen die in deze interviews aan bod komen.

In april is het interview Bilal Sahin: Emancipatie bevorderen door mensen te begeleiden naar zelfstandigheid gepubliceerd; in dit interview vertelt Bilal over zijn activiteiten als coördinator van Vadercentrum Adam en zijn GroenLinkse idealen.

In mei is het interview YMCA Den Haag: Een plek waar iedereen welkom is en zich kan ontwikkelen verschenen; in dit interview vertelt jeugdadviseur/ jeugdwerker Joost Vlasblom over zijn achtergrond bij YMCA Nederland en de activiteiten en idealen van YMCA Den Haag.

Eveneens in mei, gisteren om precies te zijn, is het interview Raki Ap: Mensen moeten zelf initiatieven nemen om veranderingen in gang te zetten online gekomen; in dit interview vertelt Raki over zijn activiteiten bij Free West Papua Campaign Nederland en GroenLinks Den Haag en de idealen die aan zijn activisme ten grondslag liggen.

Wat mij vooral is bijgebleven, en wat hopelijk ook tijdens het lezen naar voren komt, is het optimisme dat uit de verhalen spreekt: vol enthousiasme zetten Bilal, Joost en Raki zich in voor zaken waar zij (terecht!) in geloven en die een positieve impact hebben op het leven van anderen. Dat is nu juist wat wij als mensen nodig hebben: de overtuiging dat dingen kunnen verbeteren en dat je daar als mens invloed op kunt uitoefenen. Dat het zin heeft om je ergens voor in te zetten.

Die optimistische insteek wil ik zo veel mogelijk in mijn teksten laten doorklinken. Natuurlijk benoem ik wat er nog niet goed gaat (anders is er immers geen noodzaak tot verbetering), maar daarnaast vertel ik ook graag wat volgens mij de positieve alternatieven zijn en hoe we daar kunnen komen. Ik vind zelfs dat ik de oplossingen en de wegen daarnaartoe meer mag verwerken in mijn teksten, dus daar ga ik, geïnspireerd door bovengenoemde geïnterviewden, vrolijk mee aan de slag.

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s