20 mei 2017: foto’s gemaakt in Voorburg

Mijn leven staat momenteel nogal in het teken van wandelen, foto’s maken en daar iets over schrijven. Aangezien ik vlak bij Voorburg woon en ik de omgeving daar erg mooi vind, komt het vast niet als een verrassing dat ik het betreffende plaatsje weer heb bezocht om twee van de drie genoemde activiteiten te ontplooien. De derde activiteit onderneem ik nu.

In Park Sonnenburgh was ik aangenaam verrast door de manier waarop het zonlicht zich een weg baande langs de bomen, de struiken en het gras. Kijk maar eens wat het zonlicht doet met de verschillende kleuren. Toen ik door het parkje wandelde, had ik even het gevoel in een sprookje te zijn beland.

 

 

Datzelfde spel met licht bemerkte ik toen ik door de bomen naar boven probeerde te kijken en overal lichtgevende, stralende bladeren om mij heen zag. Toch bijzonder wat je allemaal kunt ontdekken in zo’n klein parkje als je er maar voor openstaat.

 

 

Naar beneden kijken had dezelfde ervaring tot gevolg. Toch zie je hier, behalve licht, ook schaduw zijn werk doen en juist dat contrast maakte dat ik bleef kijken en er een foto van wilde maken.

 

 

 

Commentaar overbodig. Kijk gewoon eens!

 

 

 

 

Zie bovenstaand (overbodig) commentaar.

 

 

 

 

Bij Kinderboerderij Vreugd en Rust zat deze sympathieke eend uit te rusten en te genieten in het zonnetje. Wat mij betreft kwam dit gedrag prima overeen met de eventuele ideologische grondslagen van de desbetreffende kinderboerderij.

 

 

 

Deze eend (in mijn herinnering was het een ander) had het dan weer minder goed begrepen. Jammer. Ik wens het ongetwijfeld sympathieke dier veel vreugde en rust toe.

 

 

 

Aangezien ik de verhoudingen met Voorburgse eenden niet op het spel wilde zetten, besloot ik over mijn trots heen te stappen en ze een bloem aan te bieden. Gelukkig bleken de Voorburgse eenden niet ongevoelig voor bloemen.

 

 

Met de eendensoort komt het dus wel goed. Nu de mensen nog.

Gepubliceerd door

Een reactie op ā€œ20 mei 2017: foto’s gemaakt in Voorburgā€

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s