3 mei 2017: foto’s gemaakt van wijze dieren in het Laakkwartier

 

 

 

 

 

 

 

 

Recentelijk moest ik langs de bouwmarkt, wat ik niet per se een inspirerende activiteit vind. De route ken ik inmiddels ook behoorlijk goed. Toch vind ik het de moeite waard om er een blogpost aan te wijden, want nu ik eens goed om mij heen heb gekeken, ben ik van alles tegengekomen wat ik wil delen. Zo werd ik begroet door een opvallend vriendelijke ijsbeer. Niet dat ik hiermee wil beweren dat ijsberen normaal gesproken onvriendelijk zijn (ik heb te weinig contact met de beren in kwestie om hier iets zinnigs over te kunnen zeggen); wat ik bedoel te zeggen is, dat ik deze wel heel prettig in de omgang vond. Het is dus niet nodig de Vereniging ter Bescherming van de Integriteit van IJsberen op mij af te sturen, dank je wel.

 

 

 

 

 

Het ziet ernaar uit dat de bewuste ijsbeer mij niets kwalijk heeft genomen. Dit rechtvaardigt alles wat ik hierboven heb geschreven. Zo te zien was hij gewoon rustig en ontspannen en kon hij vrede hebben met de omgeving, inclusief nieuwsgierige schrijvers die de laatste tijd met toenemend plezier foto’s maken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook deze pinguïns lieten zich maar al te graag fotograferen. Ik denk dat ze het net als de ijsbeer prima naar hun zin hadden. Wel bemerkte ik een verschil: waar de ijsbeer het fijn had in zijn eentje, konden de pinguïns het vooral goed vinden met elkaar. Ik ben van mening dat het allebei belangrijk is: enerzijds een goed contact hebben met jezelf en vooral ook naar je innerlijke stem luisteren; anderzijds banden aangaan met fijne mensen (of desgewenst pinguïns) en daar verdieping in vinden.

 

 

 

 

 

Diversiteit stond centraal in de speelruimte van de eenden, de tijger en de ram. Waar mensen vaak een heel punt maken van ook maar het kleinste verschil, daar weten deze dieren prima met elkaar samen te leven. Het tafereeltje stemde mij hoopvol en daarom besloot ik het vast te leggen.

 

 

 

 

 

 

 

 

‘Wie mijn dierenvrienden kwaad wil doen, moet eerst langs mij!’ Ik zag het de loyale giraffe al denken toen ik haar vrienden bestudeerde en fotografeerde. Gelukkig had ze al snel door dat ik het goed met ze voorhad en daarom mocht ik doorgaan met waar ik mee bezig was. Natuurlijk kon ik haar waakzaamheid erg waarderen en daarom verdient zij een plekje in deze blogpost.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tot slot waren er nog twee eenden die ervoor zorgden dat ik prettig verder kon met mijn wandeling. Niet alleen hielden zij, samen met bovenstaande giraffe, de boel in de gaten; ook zwaaiden zij mij op aangename wijze uit. Ik stelde dit zeker op prijs en verliet het merkwaardige clubje dieren met een warm gevoel in mijn hart, vastbesloten de wereld te vertellen over hun goede daden.

Vriendelijk verzoek ik iedereen het goede nieuws te verspreiden en in het eigen leven een voorbeeld te nemen aan deze dieren. Uiteraard leg ik dit verzoek ook neer bij mezelf en vooruit: ik zal er gehoor aan geven.

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s