Eerste Paasdag 2017: foto’s gemaakt in Voorburg

Een week geleden was het Eerste Paasdag en mijn manier van vieren hield in dat ik naar Voorburg ben gelopen om van de omgeving te genieten en foto’s te maken. Zoals ik de laatste tijd vaker doe, deel ik de foto’s die ik het meest geslaagd vind op mijn blog en geef ik een korte toelichting per foto. Hiernaast tref je een beeld van de Trekvliet richting Drievliet.

Via de Prinses Mariannelaan, de Herenstraat en de Parkweg ben ik naar Park Vreugd en Rust gelopen, waar ik Restaurant-hotel Savelberg ontdekte. Ik vond het gebouwtje in combinatie met de omgeving zo’n fijne uitstraling hebben dat ik alweer in de houding stond met mijn telefoon. Dit plaatje is hiervan het resultaat.

 

 

Niet alleen Savelberg, maar ook deze boom trok mijn aandacht. Nog steeds vind ik het een merkwaardige boom die zeker een plekje op mijn blog verdient. Protesten neem ik niet in behandeling.

 

 

 

Voorts plaats ik deze foto van een uitermate nieuwsgierige eend. Ik had echt even contact met deze eend. Wat een speciaal moment.

 

 

Ook op het land bevonden zich eenden en ze hadden het duidelijk nogal naar hun zin. Al huppelend begaven zij zich richting vijver, terwijl ik echt moeite moest doen om ze bij te benen en een mooie foto te kunnen maken zonder dat het bankje dat zij passeerden het beeld zou verpesten. Ik ben tevreden.

 

 

Bomen en struiken vormden een natuurlijke grens tussen het parkje en de kinderboerderij. Kijk toch eens naar die kleuren! De combinatie van groene bladeren, roze bloesem, lichtblauwe lucht en witte wolken wakkerde mijn liefde voor de natuur nog eens extra aan.

 

 

Dit schaap had al eerder haar ongenoegen laten blijken toen ik op de heenweg een heerlijk ijsje had gekocht en genietend bij de stenen omheining was gaan staan om haar te bestuderen. Verontwaardigd blatend was ze op mij af gelopen. Toen ik op de terugweg een foto van haar wilde maken, koos het schaap voor de silent treatment.

 

 

Op Eerste Paasdag ben ik veel verrassende zaken tegengekomen, waaronder een rustgevend parkje, een nieuwsgierige eend en een verontwaardigd schaap. In ieder geval heb ik kunnen genieten van het wandelen en het fotograferen – en van de merkwaardigheden die de natuur mij wilde tonen.

Gepubliceerd door

Een reactie op “Eerste Paasdag 2017: foto’s gemaakt in Voorburg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s