9 april 2017: foto’s gemaakt van het Schevenings kustgebied

Vandaag was ik opnieuw in de mooie omgeving van het Schevenings kustgebied en ook deze keer heb ik een aantal foto’s gemaakt die ik graag op mijn blog deel. Toch zijn het ander soort foto’s. Waar ik de vorige keer gefocust was op het beeld van de zee vanaf het Noordelijk Havenhoofd, daar heb ik vanmiddag voor een diversiteit aan taferelen gekozen.

Zo ben ik vanaf het Zwarte Pad over het brede duinpad naar boven gelopen en heb ik onderweg een aantal foto’s gemaakt van de duinen: bovenstaande foto vredig en kalm en de foto naast dit stukje juist iets wilder met het helm dat alle kanten op staat en de golvende zee op de achtergrond.

 

 

Verder ben ik weer een leuk bootje tegengekomen om op beeld vast te leggen en ben ik ook dit bootje weer vrolijk gaan volgen, zoals te zien is aan de volgende foto’s.

 

 

 

Daar heb je hem: het bootje dat mij bezighield tijdens deze fijne middag aan de Scheveningse kust. Hij vaarde vrolijk verder en ik liep even vrolijk mee, wat heeft geleid tot nog een foto (nou ja, eigenlijk tot meer foto’s, maar de bootjesfoto’s lijken af en toe wel heel erg op elkaar).

 

 

Toch zie je dat op deze foto de zee net iets anders gekleurd is, wat vermoedelijk samenhangt met de activiteit van de golven en het zonlicht dat tussen mij en het populair te noemen bootje opdook. Ook heb ik het bootje vanuit verschillende posities en perspectieven gefotografeerd, wat te zien is aan de diversiteit aan afstanden.

 

 

Vooruit: opnieuw een bootje, maar niet bovenstaande vriend. Toch is ook dit bootje een foto waard, zeker in combinatie met het merkwaardige, scheef geplaatste waarschuwingsbord in de buurt van het strand. Daar willen we er meer van zien!

 

 

Dat kan dan ook geregeld worden: ziehier het merkwaardige, scheef geplaatste waarschuwingsbord met bootjes helemaal aan de horizon. Ik was uiteraard weer bezig met perspectiefwisselingen en vermoedelijk ben ik zelf ook ergens anders gaan staan, want de zee kwam verdacht dichtbij.

 

 

Omdat ik diversiteit heb beloofd en omdat ik de foto’s zelf geslaagd vind, deel ik beelden van de helikopter die ik vanaf de Pier voorbij zag vliegen. Nu was ik niet bepaald de enige die dit vliegvoertuig heeft gefotografeerd; allerlei enthousiastelingen grepen hun telefoon/ camera en maakten er een of meerdere foto’s van.

 

 

Een bijzonder beeld ontstond toen de helikopter het reuzenrad passeerde. Toen ik het zag gebeuren, vroeg ik mij direct af hoe het voor de mensen in de bakjes moest zijn om een helikopter van zo dichtbij mee te maken, al was hij er uiteraard maar heel even.

 

 

Als afsluiter nog even een foto die ik ook vanaf de Pier heb gemaakt: uitzicht op strand, zee en duin, met mensen die als mieren over het strand krioelen, op zoek naar een plekje of spelend met de hond. Wat een mooie strandactiviteit voor deze prille lentedag!

 

 

Ook dit bezoek aan het welbekende kustplaatsje zie ik als een vreugdevolle ervaring. Graag deel ik in nieuwe blogberichten mijn vreugdevolle ervaringen op andere plekken.

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s