Een enigszins verlate update over winterse schrijfplannen 2016/ 2017 en lenteachtige schrijfplannen 2017

Aangezien ik heb verzaakt mijn winterse schrijfplannen 2016/ 2017 op de laatste winterdag te evalueren en mijn lenteachtige schrijfplannen 2017 op de eerste lentedag aan te kondigen, doe ik dit alsnog op deze regenachtige zaterdag. Dat het 1 april is, doet niets af aan de serieuze intenties van deze blogpost. De afgelopen tijd is het schrijven er door alle hectiek een beetje bij ingeschoten en dat vind ik meer dan jammer. Bij dezen maak ik het goed met mezelf.

Helaas was dit op schrijfgebied niet ‘mijn’ winter.

 • Mijn NTI-cursus Korte verhalen en romans schrijven afronden: alles afgerond, met uitzondering van de laatste les. Deze maand hoop ik mijn cursus volledig af te ronden; ik heb er speciaal een maand bijgekocht om dit te kunnen doen. Maar dan nog: doel niet behaald.
 • Ervaringsteksten schrijven en mij hier verder in ontwikkelen: in mijn berichten over leven volgens mijn waarden heb ik regelmatig een link gelegd tussen bepaalde ervaringen en de ontwikkeling van mijn waarden, maar echte ervaringsteksten heb ik niet geschreven. Daarom ben ik ook hier onverbiddelijk: doel niet behaald.
 • Vaker naar buiten gaan om te fotograferen en de mooiste foto’s op mijn blog plaatsen: gezondheidstechnisch was het nogal een kwakkelwinter, wat inhoudt dat ik juist minder vaak naar buiten ben gegaan dan ik had gewild. Wel heb ik eind februari voorafgaand aan een afspraak in Voorburg een aantal foto’s van de omgeving gemaakt en deze op mijn blog geplaatst, maar een enkele blogpost met foto’s zie ik niet als ‘Vaker naar buiten gaan om te fotograferen en de mooiste foto’s op mijn blog plaatsen’, dus nogmaals een teleurstellende uitkomst.

Gelukkig laat ik mij niet zomaar uit het veld slaan! De lente is niet voor niets mijn favoriete seizoen (en de winter mijn minst favoriete), dus ik maak deze lente een frisse, nieuwe start. Niet alleen de natuur ontwaakt: ook ik kom uit mijn holletje om de wereld van de creativiteit opnieuw tegemoet te treden. Ook mijn leven in het algemeen is toe aan een frisse maar gemoedelijke wind en daar ben ik eveneens hard mee aan de slag.

Maar nu concreet: welke schrijfplannen wil ik, geïnspireerd door mijn schrijfjaar 2017, deze lente verwezenlijken?

 • Mijn NTI-cursus Korte verhalen en romans schrijven afronden: dit plan komt vast niet als een verrassing! Zoals ik hierboven al vertelde, ben ik bezig met de laatste les en hoop ik mijn cursus deze maand af te ronden. Dit zou natuurlijk het mooiste zijn, maar mocht het niet deze maand lukken, dan in ieder geval deze lente.
 • Vaker naar buiten gaan om te fotograferen en de mooiste foto’s op mijn blog plaatsen: hoewel het op dat moment nog geen officieel lentedoel was, ben ik afgelopen zondag lekker op pad gegaan om foto’s te maken van het Scheveningse kustgebied. Wandelen is fijn en gezond, fotograferen is leuk en mijn blog krijgt er een meer levendig karakter van, wat goed past bij de ontwikkeling die ik als persoon doormaak. Nu ik eindelijk een goede telefoon met camerafunctie heb, kan ik mijn creativiteit en enthousiasme nog meer tot uiting brengen.
 • Bloggen over mijn schrijfproces en over andere interesses en activiteiten: ik heb gedachten en ideeën die zich op zeer actieve wijze kenbaar maken, maar die ik niet op mijn blog deel. Nu wil ik zeker niet alles op mijn blog plempen (ik wil ook niet alles van anderen weten), maar er bevinden zich genoeg mentale spinsels in mij die ik het delen wel degelijk waard vind. In mijn persoonlijke ontwikkelingsproces nemen thema’s als ‘mezelf uitspreken’, ‘ruimte innemen’ en ‘zichtbaar zijn’ een belangrijke plaats in en als ik mezelf ergens mag laten zien en uitspreken, dan is het wel op mijn blog.
 • Meer discipline/ ritme ontwikkelen in het schrijven: nu ik sinds een halfjaar werk heb, is het belangrijk om mijn vrije tijd zo in te delen dat ik voldoende ruimte en mentale energie overhoud om te schrijven. Aangezien mijn werk zich grotendeels achter de computer afspeelt, vind ik het niet prettig om op werkdagen ’s avonds ook nog eens een paar uur achter zo’n beeldscherm door te brengen. Bovendien is het niet gezond. Ik ga dus weer aan de slag met de weekschema’s die ik tijdens mijn proefmaanden gebruikte.

Bovenstaande schrijfplannen motiveren mij en maken mij blij. Ik ben ervan overtuigd dat ik deze lente mijn creativiteit, en daarmee ook mezelf, opnieuw tot uiting kan laten komen. Inmiddels heb ik veel woorden besteed aan het bespreken van mijn schrijfplannen en tegelijkertijd aan schrijfdoel nummer 3 gewerkt. Aan het eind van deze lente deel ik graag een vrolijk bericht over de verwezenlijking van mijn lenteachtige schrijfplannen 2017.

Gepubliceerd door

3 reacties op ‘Een enigszins verlate update over winterse schrijfplannen 2016/ 2017 en lenteachtige schrijfplannen 2017

 1. Leuk weer iets van je te lezen! Mooie schrijfplannen heb je. Foto’s maken en wandelen is een aangename bezigheid. Geniet er van! Ik ben heel benieuwd naar je werk, wat je precies doet. Misschien wil je daar iets over kwijt op je blog maar misschien hou je het liever voor jezelf.

  Liked by 1 persoon

  1. Bedankt voor je reactie! Het is inderdaad heel fijn om te wandelen en foto’s te maken, zeker als de zon schijnt.

   Het lijkt mij leuk om een keer te bloggen over wat ik op zakelijk vlak uitspook en hoe ik mij arbeidsmarkttechnisch ontwikkel. Goed idee! Ik ga binnenkort eens kijken hoe ik daar een mooi bericht van kan maken.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s