26 maart 2017: foto’s gemaakt van het Schevenings kustgebied

Afgelopen zondag heb ik een heerlijke wandeling gemaakt over het Scheveningen Noorderstrand en het Noordelijk Havenhoofd. Vanuit de Keizerstraat meldde ik mij netjes bij het Scheveningse vrouwtje, dat mij allervriendelijkst verwelkomde en zich zonder morren liet fotograferen. Deze prettige ontvangst bleek kenmerkend voor wat ik daarna allemaal mee mocht maken en wat ik met plezier heb gefotografeerd. Lees en kijk maar snel verder!

 

 

 

 

Ook de zee was verwelkomend en alleen de watertemperatuur kon verhinderen dat ik een frisse duik wilde nemen. Ja, fris is prettig, maar zo fris nu ook weer niet. Dus zette ik enkele stappen naar achteren toen de golven wel erg dichtbij kwamen en maakte ik deze foto.

 

 

 

Vanaf de afsplitsing van het Noordelijk Havenhoofd zag ik een bootje voorbij varen. Het beeld van zee, Zuidelijk Havenhoofd en enigszins ouderwets bootje sprak mij wel erg aan en ik besloot een aantal foto’s te maken van het tafereeltje.

 

 

 

En jawel: het bootje kwam steeds dichterbij. Uiteraard maakte ik van de gelegenheid gebruik om nieuwe beelden te creëren, wat te zien is aan de verschillende foto’s.

 

 

 

Zo passeerde het bootje het Zuidelijk Havenhoofd, wat voor mij weer een aanleiding was om opnieuw een foto te maken. Blijkbaar hield het bootje mij nogal bezig.

 

 

 

Uiteindelijk gebeurde het onvermijdelijke: het bootje verliet het havengebied en zocht het avontuur op de nogal gemoedelijke Noordzee. Voor mij betekende dit een afscheid van een bootje dat mij kennelijk nogal bezighield.

 

 

Gemoedelijke Noordzee of niet: zo tegen de rotsen van de Havenhoofden ging het er nogal uitbundig aan toe. Uiteraard leidde dit tot weer een nieuwe foto.

 

 

 

Toen ik mij eenmaal aan het uiteinde van het Noordelijk Havenhoofd bevond, besloot ik het uiteinde van het Zuidelijk Havenhoofd te fotograferen. Ook zonder bootje een prettig uitzicht.

 

 

 

Gelukkig hoefde ik het bootje niet lang te missen, aangezien er nogal fanatiek gevaren werd en ik opnieuw met telefoon en al in de houding stond om er iets moois van te maken.

 

 

 

Niet alleen het wandelen, maar ook het fotograferen vond ik erg fijn. Ik heb genoten van het in beweging zijn, van de zee en de zeewind en natuurlijk ook van de schitterende omgeving die ik van het Schevenings vrouwtje mocht vastleggen. Ken je van die momenten waarop alles gewoon ‘klopt’? Dit was duidelijk zo’n moment.

Gepubliceerd door

2 reacties op ‘26 maart 2017: foto’s gemaakt van het Schevenings kustgebied

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s