24 februari 2017: foto’s gemaakt in Voorburg

20170224_083359Vrijdagochtend had ik een afspraak in Voorburg. Nu vertrek ik graag op tijd, omdat ik te laat komen nogal vervelend vind, om van tijdsdruk nog maar niet te spreken. Die ochtend was het niet anders. Ik besloot de extra tijd te gebruiken om te wandelen, van de omgeving te genieten en foto’s te maken. Deze blogpost is hiervan het resultaat.

 

 

 

 

Bovenstaande foto toont een bospad in Park Sonnenburgh. Nu heb ik niet door het park zelf gelopen, maar vanaf de Prinses Mariannelaan kun je best het een en ander zien en fotograferen.

20170224_083302

 

 

 

 

 

 

Hetzelfde geldt voor deze foto. Slechts een paar stappen eerder heb ik dit beeld vast kunnen leggen, ook vanaf de Prinses Mariannelaan. Als ik nog eerder van huis was gegaan, had ik toch graag een wandeling door het park zelf gemaakt. Welke natuurwezens bevolken de Voorburgse parken en landgoederen?

20170224_083407

 

 

 

 

 

 

Niet alleen de paden van, maar ook de lucht boven Park Sonnenburgh straalde iets mysterieus uit, wat mij extra motiveerde het beeld vast te leggen. Zomaar een februariochtend, maar tegelijkertijd een die nooit meer in deze vorm terugkomt. Elke ochtend kent haar eigen mysterie.

20170224_083847

 

 

 

 

 

 

De vijver bij Huygens’ Hofwijck deed eerder denken aan het ontwaken van de natuur. Hoewel de lente nog een kleine maand op zich laat wachten, riep dit gemoedelijke tafereeltje toch die typische voorjaarsgevoelens bij mij op.

20170224_083911

 

 

 

 

 

 

Ook deze watervogels konden niet wachten op de lente. De wintermaanden zijn ook veel te koud voor zulke kleine, fragiele beestjes. Laten we ons, samen met de watervogels en de andere dieren, verheugen op de lente die alles nieuw maakt en ons elke keer de kans geeft om werkelijk opnieuw te beginnen.

Ik neem mij voor om vaker de natuur in te gaan, de stilte in mij op te nemen en te luisteren naar wat zij mij te vertellen heeft. Wie weet ontdek ik dan ook wat ik mezelf nu eigenlijk te vertellen heb.

(Geïnspireerd door Julia Cameron – Je leven schrijven: een meditatieve weg tot zelfkennis)

Gepubliceerd door

Een reactie op “24 februari 2017: foto’s gemaakt in Voorburg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s