Herfstige schrijfplannen 2016: wat heb ik gedaan?

Op deze laatste dag van de herfst evalueer ik uiteraard weer mijn schrijfplannen van het afgelopen seizoen. Met een dik vest aan zit ik achter de laptop, in de hoop dat ik standvastig genoeg zal zijn om het raam niet te sluiten. Natuurlijk kan ik de voorspelde mist als excuus gebruiken, het naderende Oud en Nieuw of gewoon de grootstedelijke luchtvervuiling. Maar of het raam nu open is of gesloten: ik schrijf verder.

Over het schrijven kan ik een positief bericht delen, want mijn herfstige schrijfplannen 2016 heb ik verwezenlijkt. De volgende drie doelen heb ik behaald:

  • Gemotiveerd doorgaan met mijn NTI-cursus Korte verhalen en romans schrijven.
  • Gemotiveerd doorgaan met mijn Markieza-cursus Schrijf je eigen herstelverhaal. 
  • Meer structuur aanbrengen in mijn bloggedrag: elke maand minimaal een blogpost publiceren.

Ik voeg er zelfs nog twee extra schrijfgerelateerde nieuwtjes aan toe:

  • Behalve dat ik heb gewerkt aan mijn Markieza-cursus Schrijf je eigen herstelverhaal, heb ik de cursus ook nog eens afgerond! Ik ben ontzettend blij dat ik deze cursus heb gevolgd en daarom schrijf ik binnenkort een speciale blogpost over mijn ervaringen met het herstelverhaal.
  • Voor UWV Perspectief schreef ik twee teksten, namelijk ‘Mijn hoop is mijn levensgeluk’ en ‘Bij mijn boeken voel ik mij thuis’. Ook hier heb ik erg van genoten!

Op schrijfgebied was het dus een inspirerende herfst. Ik heb ook veel nagedacht over het schrijven:

  • Wat wil ik nu echt vertellen?
  • Waar wil ik mij op focussen?
  • Wat voor schrijver wil ik zijn?

Mijn ideeën hierover zijn steeds meer in ontwikkeling en zo kom ik steeds dichter bij de kern van wat ik wil en waar ik voor sta – en dus ook: wat ik te vertellen heb. Maar dat is echt iets voor de Winterse schrijfplannen 2016/ 2017 en Schrijfjaar 2017.

Het raam heb ik inmiddels dichtgedaan, maar voor een creatieve winter sta ik zeker open!

Gepubliceerd door

Een reactie op “Herfstige schrijfplannen 2016: wat heb ik gedaan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s