Liefde voor films: gezien in november 2016

Voor mijn gevoel is het nog maar even geleden dat ik mijn filmlijstje van oktober 2016 heb gedeeld en toch is het nu al tijd voor die van deze maand. De tijd gaat echt heel snel! Ik stond op het uiterste randje van oktober, zette een stap richting november… en hup, nu is die maand al bijna voorbij. Laat ik maar snel mijn filmoverzicht delen, voor het straks ineens ongemerkt december is geworden.

Helaas confronteer ik mijn lezers met een zeer korte lijst. Ik had (en heb) zo veel te doen dat mijn filmenthousiasme er een beetje bij is ingeschoten. Gelukkig heb ik nog wel iets gezien, dus laat je inspireren door mijn bescheiden lijstje:

  • De Marathon.
  • Notting Hill. 

Even ter informatie: De Marathon zag ik voor het eerst en aan het begin moest ik nogal wennen aan de hoofdpersonen. Eerlijk gezegd denk ik dat dit wel voor meer kijkers geldt. Gelukkig ben ik blijven kijken en ben ik de personages toch wel gaan waarderen en met ze mee gaan leven. Op een gegeven moment kwamen er zelfs tranen. Nou ja, ‘zelfs’: ik kan nogal emotioneel raken van gevoelige scènes (en ook van gevoelige muziek), dus zo vreemd was dat nu ook weer niet. Ik had het alleen niet verwacht aan het begin.

Notting Hill zag ik voor de zoveelste keer, dus dat zegt wel iets over mijn waardering voor deze film. Ik word ook gewoon blij van de omgeving, en dan vooral van het reisboekenwinkeltje, dat wat mij betreft veel meer bezoekers verdient. Niet dat ik er ooit ben geweest, maar dat terzijde. Zelfstandige boekwinkels, gerund door echte liefhebbers, verdienen sowieso meer bezoekers. Punt. Graag een toelage voor iedereen die dergelijke winkels vaker wil bezoeken, maar daar het geld niet voor heeft. Goed voor lezers, boekhandelaars en natuurlijk schrijvers.

Ik zie een patroon. Hoe minder films ik heb gezien, hoe uitgebreider ik erover blog. Zet mij op een filmloos dieet en deze blog kan de hoeveelheid tekst niet meer aan.

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s