Liefde voor muziek: vijf nummers die mij kracht geven (deel 2)

Het is alweer even geleden dat ik voor het laatst een blogpost over mijn liefde voor muziek heb gedeeld: de vijf nummers voor meer zonnigheid hebben de herfst niet tegen kunnen houden en vijf nummers voor meer herfstigheid vond ik nu ook weer niet nodig. Met andere woorden: ik ga het hebben over muziek en dan vooral over nummers die mij kracht geven. Want ook daar ben ik lang niet op ingegaan.

Het is inmiddels wel bekend dat ik veel tijd en energie steek in mijn persoonlijke ontwikkeling. Gelukkig merk ik langzaam maar zeker dat ik hier ook echt iets aan heb: oude overtuigingen worden minder belangrijk en nieuwe overtuigingen laten vaker van zich horen. Niet vanzelf, maar omdat ik mij er zo voor inzet. Toch is het allemaal nog best spannend, want hoewel de oude overtuigingen mij altijd hebben belemmerd, waren zij ergens wel vertrouwd. Ik ben een nieuwe weg ingeslagen en aan die nieuwe ideeën en ervaringen moet ik nog wennen. Muziek die mij kracht geeft, is dus erg welkom.

De volgende vijf nummers stimuleren mij in mijn persoonlijke groei:

  1. Eminem – Not afraid.
  2. Eminem ft. Nate Dogg – Till I collapse.
  3. Stephanie Struijk – Nieuwe maan.
  4. Yes-R – Mijn pad.
  5. Yes-R – Van de straat naar de top.

Ik ben niet afgeschreven na moeilijke jaren. Sommige mensen meenden mij te mogen afschrijven, maar die macht hebben mensen helemaal niet over elkaar. Ik ben een autonoom individu en ik kies ervoor iets moois van mijn leven te maken en mijn kwaliteiten in te zetten, zowel voor mezelf als voor anderen.

Nu ik deze autonome keuze heb gemaakt, kom ik met mensen in contact die in mijn groei geloven en mij die groei ook gunnen. Dergelijke interacties ervaar ik als stimulerend en voedend. Omgekeerd wil ik met mijn teksten hoop bieden aan mensen die zo lang in de schaduw hebben gestaan. Ook in herfstige tijden is zonlicht voor iedereen bedoeld.

Bovenstaande nummers dragen een hoopvolle boodschap uit en daarom wil ik ze delen.

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s