Mezelf uitspreken door te schrijven

butterfly-2702381_1920

Jarenlang ben ik de mond gesnoerd door mensen die meenden Wendydeskundigen te zijn. Jarenlang ben ik klein, braaf en onmondig gehouden. Jarenlang heb ik dit allemaal serieus genomen en eigenlijk is dat nog het ergste: ik heb ervoor gekozen te luisteren naar onzin. Het goede nieuws is, dat ik altijd ben blijven schrijven. Door te schrijven, heb ik toch iets van mijn mondigheid kunnen behouden. Door te schrijven, heb ik mijn mondigheid zelfs verder kunnen ontwikkelen.

In mijn teksten kan ik mezelf namelijk uitspreken. Ik bepaal zelf wat ik denk en dus ook wat ik schrijf. Nog steeds vind ik het lastig om in het dagelijks leven voor mezelf te gaan staan, zeker wanneer ik merk dat ik negatief benaderd of onderschat word. Met behulp van de cursus Schrijf je eigen herstelverhaal (Markieza) en autismecoaching leer ik naar mezelf te luisteren en mijn sterke kanten verder te ontwikkelen. Ik gun mezelf steeds meer een mooi en zinvol leven; een leven waarin autonomie en zelfontplooiing een belangrijke rol spelen. Een leven waarin ik mezelf uitspreek, omdat ik ervan overtuigd ben dat ik er mag zijn, net als iedereen.

Door te schrijven, creëer ik dat gedroomde leven. Door te schrijven, leef ik dat gedroomde leven, en niet alleen in mijn verbeelding.

 

Afbeelding door Larisa Koshkina/ Pixabay

Gepubliceerd door

4 reacties op ‘Mezelf uitspreken door te schrijven

  1. […] In 2016 stond ik steeds vaker stil bij de waarde van zelfexpressie en het delen van mijn ervaringen. De cursus Schrijf je eigen herstelverhaal (Markieza) hielp mij met het herkennen van herstel- en ontwikkelingsmomenten in mijn verleden en mijn (toenmalige) heden. Ik ging inzien dat ik mij niet meer kon vinden in oude rollen en stigma’s en deelde de blogposts Blijven schrijven: vertellen waar ik voor sta en Mezelf uitspreken door te schrijven. […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s