Mooi initiatief: Samen Sterk zonder Stigma zoekt bloggers

Als supporter van Samen Sterk zonder Stigma wil ik deze stichting graag onder de aandacht brengen. Ik vind dat ze mooie dingen doen en daarom verdienen ze een plekje op mijn blog. Het leuke is dat Samen Sterk zelf ook bezig is met bloggen en dat ze bloggers zoeken. Heb je interesse? Lees deze oproep dan maar eens.

Openheid over psychische aandoeningen is belangrijk voor individuele mensen en voor de samenleving als geheel. Als ik naar mezelf kijk, dan kan ik alleen maar zeggen dat een veilige en gelijkwaardige sfeer mij het gevoel geeft dat ik open en authentiek mag zijn. Dat ik mezelf mag zijn. Dat ik mijn verhaal mag vertellen. Dat ik mag groeien en bloeien op mijn manier.

Natuurlijk werkt het ook omgekeerd: met mijn openheid en authenticiteit draag ik zelf bij aan een veilige en gelijkwaardige sfeer. Ik voel mij beperkt door stigmatisering, maar wil het niet passief ondergaan. Ik geloof dat wij als mensen elkaar iets mooiers te bieden hebben dan dat. Een positief tegengeluid is dus belangrijk en daarom blijf ik mijn verhaal vertellen. Ik ben mij aan het bezinnen op een mooie, opbouwende en vooral ook authentieke tekst.

Hoe meer mensen met hun verhaal naar buiten treden, hoe luider de stem van de menselijkheid klinkt. Zo creëren wij met z’n allen een samenleving, waarin ‘samen’ ook daadwerkelijk iets betekent.

Wie doet er mee?

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s