Liefde voor muziek: vijf nummers voor meer zonnigheid

Als de zon verstoppertje meent te mogen spelen, dan zullen we zo veel zonnige muziek draaien dat ze zich wel moet melden! Een paar weken geleden heb ik, naar aanleiding van de eerste zomerdag, mijn zomerse schrijfplannen aangekondigd en ik ben van mening dat beide partijen zich aan de afspraak dienen te houden. Omdat ik nu eenmaal de beroerdste niet ben, wil ik daar best wat ondersteuning in bieden.

Ik zou er ook voor kunnen kiezen om de tijdelijke afwezigheid van zonneschijn als een inherent defect te interpreteren en de zon ongeschikt te verklaren voor haar taak. Mogelijkheden te over! Aangezien ik uit ervaring weet hoe ontzettend afbrekend dergelijk beleid is, maak ik een andere keuze. Ik wil de zon niet afbreken. Integendeel: ik kies ervoor om de zon aan te spreken op haar kwaliteiten en mijn waardering niet onder stoelen of banken te steken. Kom maar, zon, je kunt het wel. Ik geloof wel in jou en dat laat ik blijken door onderstaande nummers te draaien:

  1. ABBA – Summer night city.
  2. Bryan Adams – Summer of ’69.
  3. Donovan – To try for the sun.
  4. Grease – Summer nights.
  5. Santana & Rob Thomas – Smooth.

Hopelijk voelt de zon zich voldoende welkom en gewaardeerd om te doen waar zij goed in is: stralen!

Gepubliceerd door

2 reacties op ‘Liefde voor muziek: vijf nummers voor meer zonnigheid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s