Blijven schrijven: vertellen waar ik voor sta

20181214_084857

Op mijn blog heb ik de laatste tijd weinig gedeeld. De verhalen die in mijn hoofd ronddwalen, wilde ik nog niet de wereld in sturen. Sowieso heb ik mij online erg stilgehouden. Nu kan dat positief zijn, omdat de ‘echte’ wereld voor mij het belangrijkst is. Dat is waar het uiteindelijk gebeurt. Toch wil ik mij blijven uitspreken, mijn verhalen blijven vertellen, op mijn manier.

Sinds begin dit jaar volg ik de cursus Schrijf je eigen herstelverhaal van Markieza. Met behulp van deze schrijfcursus leer ik herstel- en ontwikkelingsmomenten herkennen in mijn verleden en heden. Dit sluit goed aan bij wat ik hier vaker heb verteld: mijn behoefte aan zelfontplooiing, het nemen van de eigen regie. Deze behoefte wordt vaak met argusogen bekeken, maar niet tijdens deze cursus. Mijn coach stimuleert mij juist om uit te spreken wat ik belangrijk vind en mijn autonomie verder te ontwikkelen. Zo kwam ik tot het volgende besef: ‘Gelukkig ben ik gaan inzien dat ik verantwoordelijk ben (en mag zijn) voor mijn eigen leven en dat ik wel degelijk de kwaliteiten bezit om mijn leven in positieve zin te beïnvloeden.’

Twee dagen later was ik op de Inspiratiemiddag ‘Ken je netwerk’ van Samen Sterk zonder Stigma in Amersfoort. Niet geheel toevallig leerde ik ook hier veel over het vertellen van mijn eigen verhaal. Vooral tijdens de workshop Acquisitie, gegeven door Erwin van Huigenbosch van Astare, stond dit thema centraal. Tijdens deze inspirerende workshop (ja, het was een echte inspiratiemiddag!) leerde ik dat acquisitie niet zozeer te maken heeft met het verkopen van je product, maar met het verkondigen van je missie en het vertellen van je verhaal. Positief blijven, meedenken met de ander en staan voor wat je verkondigt. Vertellen vanuit je hart dus. The Golden Circle van Simon Sinek diende als inspiratiebron. Ik voel mij heel prettig bij deze benadering, omdat ik het sowieso prettig vind om dicht bij mezelf te blijven en omdat het mooi aansluit bij waar ik in mijn herstelverhaal mee bezig ben.

Op het evaluatieformulier vroeg Samen Sterk zonder Stigma naar mijn eerste stap. Het zou een blogpost worden en dat is het geworden. Dat is verantwoordelijk (mogen) zijn voor mijn eigen leven: dat ik weer ga schrijven en praten over mijn ontwikkelmogelijkheden, mijn sterke punten en mijn idealen. Dat ik steeds meer uitspreek waar ik voor sta en dat ik er steeds meer naar ga leven.

Dat mag ik. Dat mag ieder mens. Dat is waar ik voor sta.

Gepubliceerd door

5 reacties op ‘Blijven schrijven: vertellen waar ik voor sta

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s