Liefde voor muziek: mijn 2015 volgens Spotify

Nu de tijd van kerstliedjes weer voorbij is en we hopelijk allemaal openstaan voor andere muziek, vind ik het een geschikt moment om de observaties van Spotify te delen. Deze geweldige dienst heeft mij namelijk het een en ander verteld over mijn luistergedrag van het afgelopen jaar. Aangezien ik toch regelmatig over muziek blog, deel ik de resultaten hier.

Ten eerste heeft Spotify een top vijf samengesteld van de artiesten waar ik het afgelopen jaar het vaakst naar heb geluisterd. Dit lijstje kwam niet als een grote verrassing, maar is wel leuk om te delen:

  1. Ilse DeLange.
  2. Eminem.
  3. Billy Joel.
  4. Donovan.
  5. Bryan Adams.

Natuurlijk zijn dit gewoon hele goede artiesten. Ik zou niet weten waarom je niet naar ze zou luisteren, behalve dan als je op moet schieten of iets anders te doen hebt (zoals schrijven) en het lastig wordt om de muziek weer uit te zetten, omdat je zo zit te genieten. Zo niet: vooral luisteren!

Ten tweede heeft Spotify een lijstje met top tracks samengesteld, dus de nummers waar ik het afgelopen jaar het vaakst naar heb geluisterd. Ook dit lijstje was geen verrassing voor mij en waarschijnlijk ook niet voor de mensen die mijn blog regelmatig bezoeken. Dit zijn ze:

  1. Bryan Adams – Summer of ’69.
  2. Jewel – Hands.
  3. Billy Joel – Piano man.
  4. Katrina and the Waves – Love shine a light.
  5. Belinda Carlisle – Heaven is a place on earth.

Zo mooi! Als ik schrijf, wil ik zo veel mogelijk stilte om mij heen, maar zodra deze blogpost afgerond is, ga ik lekker naar Piano man luisteren. Spotify vindt echter dat er een ander nummer is dat ik maar niet uit mijn hoofd krijg, namelijk Hands. Maar misschien ga ik daar straks ook wel naar luisteren.

Tot slot is er nog een verrassingscategorie, namelijk All together now van The Farm. Volgens Spotify verlegde ik met dit nummer mijn grenzen naar het onbekende. Nu kende ik All together now nog een beetje uit mijn jeugd, maar toen was het voor mij gewoon een vrolijk deuntje. Sinds ik besef wat de band mij (nou ja, niet mij persoonlijk, natuurlijk) duidelijk probeert te maken, ben ik dit lied alleen maar meer gaan waarderen. Ik ben benieuwd met welk nummer ik in 2016 mijn muzikale grenzen ga verleggen!

2016 wordt vast een mooi en inspirerend jaar; daar ga ik gewoon voor zorgen. Wat ik op schrijfgebied allemaal van plan ben, deel ik begin volgend jaar (lees: eind van de week). Maar eerst kunnen jullie, op zeer korte termijn, een evaluatie van schrijfjaar 2015 verwachten.

 

Gepubliceerd door

2 reacties op ‘Liefde voor muziek: mijn 2015 volgens Spotify

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s