Liefde voor muziek: vijf nummers voor een mooiere wereld

Het is alweer even geleden dat ik voor het laatst over mooie muziek heb geblogd en dat terwijl er veel meer mooie muziek is dan ik op deze blog zou kunnen vertellen. Omdat ik mijn lezers de vreugde van muziek luisteren niet wil onthouden, deel ik opnieuw vijf nummers die mij op een positieve manier zijn opgevallen. Deze keer is het tijd voor muziek die ons vertelt over een mooiere wereld.

Een mooiere wereld willen we allemaal wel, al verschillen de meningen daarover vaak behoorlijk! Natuurlijk is deze blogpost ook maar een visie en er zullen vast mensen zijn die denken: ‘Wat kletst die nu weer?’ Toch wil ik onderstaand overzicht graag delen, want ieder persoon die zich geïnspireerd of geraakt voelt, is er een en iedereen zou de mogelijkheid moeten hebben om zich geïnspireerd of geraakt te voelen door muziek.

De volgende vijf nummers vertellen ons iets over een mooiere wereld:

    1. 2 Brothers on the 4th Floor – Come take my hand. Voor een mooiere wereld, want: niet alleen hopen op een mooiere wereld, maar mensen ook de weg wijzen.
    2. Donovan – Universal soldier. Voor een mooiere wereld, want: fundamentele kritiek op oorlogvoering en mensen iets beters gunnen dan dat.
    3. Ilse DeLange – Miss politician. Voor een mooiere wereld, want: vol overtuiging strijden voor vrijheid en rechtvaardigheid. Het een kan ook niet zonder het ander.
    4. John Lennon – Happy Xmas (War is over). Voor een mooiere wereld, want: iedereen verdient het en iedereen kan een bijdrage leveren.
    5. Katrina & the Waves – Love shine a light. Voor een mooiere wereld, want: als mensheid kiezen voor licht en liefde en daar met zijn allen van genieten.

Laat deze mooie muziek ons inspireren tot nog mooiere daden!

 

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s