November 2015: positieve gedachten en gebeurtenissen

Na een mopperachtig bericht met betrekking tot de maand november, heb ik nu vooral zin om de afgelopen maand in een positiever avondlicht (het is immers na etenstijd) te stellen. Ja, het is jammer dat ik de kans heb laten schieten om deel te nemen aan NaNoWriMo 2015, maar er zijn ook fijne dingen over deze maand te vertellen. Laat ik daar dus maar snel mee beginnen!

  • Ik heb de studie Counselor-coach aan het CIVAS afgerond. Eigenlijk was het mijn bedoeling dat ik er langer over zou doen en de stof meer zou spreiden, maar het ging allemaal zo goed dat ik er veel energie in wilde steken. Overigens heb ik niet deelgenomen aan de optionele praktijkweekenden, omdat ik niet geloof dat een intensief samenzijn met andere mensen voor mij de juiste manier is om mijn communicatievaardigheden verder te ontwikkelen. Zoiets doe ik dan weer liever geleidelijk, in tegenstelling tot de theorie, waar ik mij graag vol enthousiasme op stort.
  • Ik heb de cursus Politiek actief gevolgd en afgerond bij ProDemos. Zo’n anderhalve maand geleden begon de cursus en afgelopen donderdag was de laatste bijeenkomst. Ik vond het super interessant! Politiek en staatsinrichting, de gemeente, de gemeenteraad, lobbyen (‘public affairs’), debatteren en het bijwonen van een raadsvergadering waren onderwerpen die per bijeenkomst aan bod kwamen. De focus lag bij gemeentepolitiek en juist dat vond ik leerzaam. Ik wist veel van landelijke kwesties, wereldproblemen, ideologie en geschiedenis, maar wat wist ik nu van de dagelijkse praktijk? Weinig, zo ontdekte ik al snel. Dankzij deze cursus heb ik daar meer inzicht in gekregen.
  • Ik heb weer zin om te schrijven en ben weer allemaal leuke ideeën aan het ontwikkelen! Tenminste, ik vind ze leuk. Of de uitwerking van die ideeën ook voor leesplezier zorgt, kan ik natuurlijk niet voorspellen, maar het heeft wel mijn voorkeur. Ik wil dat potentiële lezers genieten van mijn verhalen, maar eerst wil ik zelf genieten van het schrijven. Aangezien ik ideeën heb voor blije, warme verhalen, zal dat wel goed komen. Overigens is dit best opvallend, want lange tijd wilde ik mij specialiseren in griezelig, duister en tragisch. En dat terwijl ik veel meer heb genoten van mijn verhalen met een positieve insteek. Ik heb er ook leukere reacties op gekregen. Daar ga ik dus mee aan de slag.

In bovenstaand overzicht zie ik weinig reden tot klagen. Een positief verhaal dus, en het is niet eens fictie.

Gepubliceerd door

2 reacties op ‘November 2015: positieve gedachten en gebeurtenissen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s