Geïrriteerd omdat ik dit jaar niet deelneem aan NaNoWriMo

Publiceer ik na een maand radiostilte eindelijk weer eens een blogpost, is het nog een klacht ook! Een klacht die vermeden had kunnen worden, want ik heb het helemaal aan mezelf te danken. Het leek zo’n verstandig besluit: dit jaar niet deelnemen aan NaNoWriMo. Ik verwachtte dat ik deze maand veel zou hebben om mij op te focussen en die verwachting was terecht. En toch is het jammer.

Waar ik de afgelopen paar maanden weinig heb geschreven en zelfs minder schrijfdrang heb ervaren dan gewoonlijk, daar komt mijn enthousiasme nu in volle hevigheid terug. Dat is natuurlijk hartstikke mooi, want ik miste het schrijven en de schrijfvreugde enorm (ja, ik zie de tegenstrijdigheid hiervan). Ik hoopte dat het iets tijdelijks zou zijn, dat mijn enthousiasme terug zou komen en dat is gelukkig het geval. Het had alleen wel een paar weken eerder gemogen, want dan had ik kunnen deelnemen aan NaNoWriMo.

Nee, nu ga ik er niet meer aan beginnen. Het is 18 november en dus ben ik te laat voor dit jaar. Ik ga ook niet zo’n grote uitdaging in minder dan een maand tijd proppen. Voor 2015 heb ik de uitdaging nu eenmaal gemist. Daar kan ik uitgebreid over gaan bloggen, maar ik vind het zonde om mijn prille vreugde uit te leven in een uitgebreide klacht. De vraag is dus: wat nu?

Ik hoop dat Camp NaNoWriMo in 2016 weer van start gaat en ik hoop in het bijzonder dat ik dan gewoon mee wil doen. Eventueel gemopper wil ik graag tot het minimum beperken, dus een blogpost met irritaties dat ik ook daar niet aan heb deelgenomen, schrijf ik niet graag. Laat het een les zijn voor mezelf! Wel deelnemen en niet zeuren dat ik niet heb deelgenomen.

Toch is dit niet het volledige antwoord: ik wil natuurlijk niet tot april wachten met schrijven. Ik denk dat dit het juiste moment is om mijn herfstige schrijfplannen 2015 weer van stal te halen en mijn cursus Korte verhalen en romans schrijven weer op te pakken. Doelen stel ik tenslotte niet voor niets. Verder heb ik zin om een langer verhaal te schrijven, maar of ik een oud manuscript wil afmaken of herschrijven, of juist met iets heel nieuws wil beginnen: daar ben ik nog niet helemaal over uit. Ik wil alleen niet dat het woordje ‘of’ zo vaak achter elkaar in mijn teksten opduikt.

Het is wel duidelijk dat ik te lang niet heb geschreven. Wat ik nu met mijn dilemma ga doen, weet ik niet, maar het schrijven ‘leeft’ in ieder geval weer voor mij en dat is het belangrijkst!

Gepubliceerd door

3 reacties op ‘Geïrriteerd omdat ik dit jaar niet deelneem aan NaNoWriMo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s