Liefde voor muziek: vijf nummers waarin ik mezelf herken

Het is weer tijd voor een blogpost over muziek. Ik vind het belangrijk om over muziek te schrijven, omdat vooral de songteksten zo’n positieve invloed op mijn leven hebben en dat wil ik delen. Natuurlijk omdat de artiesten die erkenning verdienen, maar ook omdat ik hoop dat mijn lezers zich door deze (of andere) muziek geïnspireerd gaan voelen. Die vreugde gun ik iedereen.

Er is veel mooie muziek en ik ken er vast maar een heel klein deel van. Toch is dat kleine deel genoeg om een lijstje uit samen te stellen, dat ik vervolgens kan delen met iedereen die ervoor openstaat. En wie er niet voor openstaat, kan op mijn blog genoeg berichten vinden die niets met muziek te maken hebben. Ik wil mijn visie immers niet opdringen; mensen weten zelf wel wat goed voor ze is. Over dat onderwerp kun je trouwens ook wel iets vinden op mijn blog.

Maar goed, om te voorkomen dat ik mijn anti-betuttelingsideeën nog ga opdringen, zal ik snel mijn lijstje delen. Ook daar vind je verwijzingen naar dit onderwerp, maar dat mag, want het heeft met de muziek te maken!

Geniet maar van mijn lijstje:

  1. Alicia Keys – Girl on fire. Herkenbaar, want: niet vanwege de lofzang, maar vanwege het feit dat zij haar eigen weg wil gaan. Ja, daar hebben we toch weer die autonomie! Gelukkig kun je ervoor kiezen om nu naar het volgende lied te gaan.
  2. Billy Joel – The river of dreams. Herkenbaar, want: dat kan Billy Joel toch echt veel beter beschrijven dan ik. Luister maar eens, zou ik zeggen.
  3. Ilse DeLange – Reach for the light. Herkenbaar, want: ik weet heel goed hoe akelig de wereld kan zijn, maar blijf toch vasthouden aan de mooie kanten en die waardeer ik ook echt. Op z’n zachtst gezegd roept dat weleens verbazing op.
  4. Jewel – I’m sensitive. Herkenbaar, want: bovengenoemde wereld kan mij iets schelen. In een cultuur die ‘relativeren’ en ‘je de dingen niet zo aantrekken’ hoog in het vaandel heeft staan, ben je dan al snel gevoelig. Gelukkig zien Jewel en ik (en vele anderen!) die eigenschap als iets positiefs.
  5. Pia Douwes (Elisabeth/ Sisi) – Mijn leven is van mij. Herkenbaar, want: gewoon alles. Ook weer die autonomie, inderdaad. Je ontkomt er nauwelijks aan!

Ik hoop dat dit lijstje voldoende inspiratie biedt om mooie muziek op te zoeken, of die muziek nu op het lijstje te vinden is of niet. Mocht je het leuk vinden, ga dan vooral op zoek naar muziek die jou aanspreekt. Wie weet wat het je allemaal gaat brengen aan inspiratie, herkenning en vreugde. Ik ben benieuwd!

Gepubliceerd door

2 reacties op ‘Liefde voor muziek: vijf nummers waarin ik mezelf herken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s