Een nieuwe stap: opleiding Counselor-coach (CIVAS)

Zoals ik in mijn vorige bericht beloofde, vertel ik nu meer over de concrete stappen die ik zet in de richting van zelfontplooiing en autonomie, voor mezelf en voor anderen. Ik heb in eerdere berichten het een en ander verteld over wat mij bezighoudt en nu is het tijd om te schrijven over mijn daadwerkelijke acties. Gelukkig heb ik goed nieuws.

Ongeveer een maand geleden ben ik gestart met de opleiding Counselor-coach aan het CIVAS. Deze opleiding bestaat uit twee cursussen, namelijk Counseling en Coaching, en twee facultatieve praktijkweekenden. Ik heb ervoor gekozen de onderdelen na elkaar te volgen en ben begonnen met Counseling. De eerste vijf hoofdstukken heb ik afgerond (allen met een tien) en ik heb er nog drie te gaan. Daarna volgt het openboektentamen en na afronding het onderdeel Coaching.

Ik vind het hartstikke leuk om bezig te zijn met een studie die ik in de toekomst kan inzetten om anderen te stimuleren in hun persoonlijke ontwikkeling. Maar al te goed weet ik hoe het is om niet in contact te staan met je kracht of je altijd maar eenzijdig te moeten aanpassen. Tegelijkertijd weet ik dat mensen vaak veel meer in zich hebben dan zij of de omgeving denken en dat de juiste hulp al heel veel kan schelen. Natuurlijk niet om de ander te ‘redden’ (brrr!), maar juist om ruimte te bieden aan zelfontplooiing en autonomie.

Wel vind ik dat levenservaring alleen niet voldoende is en precies daarom heb ik deze stap gezet. Naar mijn mening kunnen theorie en praktijk niet zonder elkaar, vandaar ook mijn keuze om na de blogberichten over mijn plannen meer te vertellen over wat ik met die plannen doe. Nu weten jullie al iets! Mijn brein is nog steeds (over)actief, dus verwacht vooral meer mededelende berichten naast de enthousiaste plannen.

Gepubliceerd door

3 reacties op ‘Een nieuwe stap: opleiding Counselor-coach (CIVAS)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s