Stiekem heb ik zin in de herfst

Stiekem heb ik zin in de herfst. Hoewel, zo stiekem is het inmiddels niet meer, want ik heb het gedeeld. Het is alleen niet de bedoeling. Ten eerste is het blijkbaar ongepast om je niet 100% positief uit te laten over het weer en ten tweede is de zomer best gezellig. Toch heb ik zin in de herfst.

Het heeft niets te maken met genoeg hebben van de zon. Wees gerust: ik klaag niet over het weer. Ik kan enorm genieten van al die gouden stralen om mij heen en zolang zij niet al te heftig schijnt, is de zon ook prettig en vriendelijk. Waar ik vooral behoefte aan heb, is die overgang, de stap naar iets nieuws.

Ik wil aan het begin staan van een nieuw seizoen. De frisse start van de herfst, of van de winter, lente of zomer, hoewel dat laatste nog wel even gaat duren. In ieder geval wil ik die overgang meemaken en wel nu. Ik wil om mij heen kijken en denken aan alle mogelijkheden die er wel degelijk blijken te zijn.

Aangezien ik geen macht heb over de seizoenen, kan ik schrijven en wensen wat ik wil: de herfst laat nog een maand op zich wachten. Waar ik wel macht over heb, zijn de stappen die ik zelf zet. Ik ga niet wachten op die herfst! Het heeft iets moois om een bepaald ritme te volgen, maar tegelijkertijd is het zonde. Veel te vaak heb ik mij laten bepalen door externe omstandigheden. Soms is dat onvermijdelijk, maar vaak ook niet.

Ik creëer mijn eigen herfst wel. Of nee, ik creëer mijn eigen leven wel. Mijn eigen leven! Wat een mooie woorden! Het is niet voor niets dat ik onlangs de YouTube-video van het Sisi-lied, gezongen door Pia Douwes, op Twitter deelde. Of ik de tentoonstelling ga bezoeken, weet ik nog niet – ik heb op korte termijn meer activiteiten buiten de regio. Wel zorg ik ervoor dat ik in mijn dagelijks leven steeds meer ruimte maak voor de geest van het liedje, zodat het ook steeds meer mijn eigen leven wordt. En daar kan ik dan weer over bloggen: genoeg verhalen om te vertellen!

Gepubliceerd door

Een reactie op “Stiekem heb ik zin in de herfst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s