Zomerstorm en een frisse wind

Het heeft nogal gewaaid de afgelopen tijd. Sterker nog: als ik op dit moment uit het raam kijk, zijn de bomen nog steeds behoorlijk actief. Code rood is echter alweer voorbij. Geen idee of de weerkenners binnenkort opnieuw een weeralarm instellen, want je weet het nooit met storm en wind. 

Nu houdt de natuur zich niet met mij bezig, maar het is opvallend te noemen dat zij zich juist kenbaar maakt in een periode dat het stormt in mijn leven – in positieve zin, welteverstaan. Als ik het zo bekijk, kan ik beter van een frisse wind spreken, alleen klinkt dat weer zo cliché. Toch is dat wel wat er gaande is: een frisse wind in mijn leven. Spannend en nieuw, maar vooral heel fijn.

Op dit moment zijn de gevolgen vooral mentaal: ik leef meer volgens mijn eigen idealen en neem afstand van het keurslijf dat mij niet meer past. Vanuit die basis kan ik concrete stappen zetten. Natuurlijk kosten die stappen tijd en energie, maar dat is niet erg. Ik weet waar ik voor sta en waar ik het voor doe. Ik weet wat ik waardevol vind en dat er niet slechts één manier is, voelt vooral bevrijdend.

Ja, die frisse wind is wel heel duidelijk aanwezig.

Gepubliceerd door

Een reactie op “Zomerstorm en een frisse wind

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s