Zomerse schrijfplannen 2015: wat ga ik doen?

De zomerbroeken hangen aan het wasrek en mijn bureauklok geeft een temperatuur van 26.3 graden aan. Dat het zomer is, valt niet te ontkennen en dat wil ik ook niet. Ik wil genieten van al het moois dat zon en natuur te bieden hebben, maar vooral wil ik zelf iets van deze zomer maken. Gelukkig heb ik schrijfplannen gemaakt!

  • Ten eerste wil ik deelnemen aan Camp NaNoWriMo juli 2015. Ik heb een project aangemaakt met de werktitel De liefde van een bloemenfee. Het wordt een novelle van minimaal 25.000 woorden, genre fantasy. Laat je overigens niet van de wijs brengen door novel: novel is Engels voor roman (wat je tijdens de reguliere NaNoWriMo schrijft) en novella is novelle, maar voor die optie kun je niet kiezen. Qua woordaantal kun je echter wel voor een novelle kiezen en dat ga ik dus doen.
  • Onlangs heb ik mijn eerste (zeer) korte verhaal gepubliceerd op Heel Nederland Schrijft. Geregistreerde schrijvers kunnen er teksten publiceren van maximaal 400 woorden en geregistreerde lezers kunnen deze teksten lezen en (dis)liken. Ik heb nog niet zo veel ruchtbaarheid gegeven aan mijn verhaal (alleen eenmalig gedeeld op Twitter), maar nu ik heb besloten meer verhalen op dit platform te publiceren, wil ik de wereld hier uiteraard ook meer over vertellen.
  • Ik wil extra veel energie steken in mijn NTI-cursus Korte verhalen en romans schrijven en gewoon weer op schema komen. Dat schema heb ik immers niet voor niets opgesteld!
  • Mijn lezers op de hoogte blijven houden en dus gezellig blijven bloggen! De afgelopen paar maanden heb ik weinig geblogd en dat wil ik veranderen. Bloggen is immers ook schrijven.

Bovenstaande punten zijn het belangrijkst. Schrijfwedstrijden zijn leuk en ik heb al een paar interessante voorbij zien komen, maar ze staan niet bovenaan mijn prioriteitenlijstje. Ik wil het graag overzichtelijk houden en niet allerlei schrijfprojecten door elkaar laten lopen. Bovendien wil ik mijn focus meer gaan verdelen over verschillende schrijfactiviteiten: naast schrijfwedstrijden zijn er zo veel andere ontwikkelings- en publicatiemogelijkheden, zoals het eerdergenoemde Heel Nederland Schrijft en natuurlijk Smashwords, waar ik het laatste jaar weinig mee heb gedaan. Ja, ik heb onder de gezamenlijke naam Witte Wieven Collectief meegewerkt aan Vengraaiers en Tulpentrollen, Reisgids voor Magisch Nederland, maar mijn laatste zelfstandige e-book dateert van maart 2014.

Mijn zomerse schrijfplannen zijn duidelijk. Laat de zon maar schijnen en de zee maar stromen. Ik ben er klaar voor!

Gepubliceerd door

3 reacties op ‘Zomerse schrijfplannen 2015: wat ga ik doen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s