Schrijfjaar 2015: minder insturen, meer oefenen

Dat ik mij dit jaar meer op korte verhalen wil focussen, is de meeste lezers wel bekend. Zo niet, dan nodig ik jullie van harte uit om mijn blogpost Schrijfjaar 2015: focus op korte verhalen te lezen. Ergens vind ik het jammer dat ik mijn jaardoel niet in januari heb geformuleerd, maar een jaardoel in februari en een aanvulling in april is ook weer niet schrikbarend laat. Toch is het alvast mijn nieuwjaarsdoel om mijn jaardoel voor 2016 in december 2015 of januari 2016 te bloggen. Hopelijk kunnen jullie het nog volgen!

Maar goed, nu wil ik het hebben over 2015. Met mijn jaardoel ben ik nog steeds tevreden, maar ik merk dat het niet volledig is. Vorig jaar heb ik actief deelgenomen aan schrijfwedstrijden en gepubliceerd op Smashwords en hoewel ik dit leuk en motiverend vond, kom ik steeds meer tot de conclusie dat ik het dit jaar anders aan wil pakken. Ik wil mij meer gaan richten op het schrijven zelf; niet per se op het insturen en publiceren, maar op het verbeteren van mijn verhalen en het vergroten van mijn vaardigheden. Als ik sommige afgewezen wedstrijdverhalen teruglees, merk ik namelijk dat ik ze te snel de wereld in heb gestuurd en dat ik er met minder haast iets mooiers van had kunnen maken. Dat is jammer, maar het is vooral een les.

Schrijfjaar 2015. Tot nu toe heb ik deelgenomen aan twee schrijfwedstrijden; bij de ene wedstrijd werd ik niet geselecteerd/ gepubliceerd en bij de ander wel. Verder wil ik dit jaar nog aan maximaal vier schrijfwedstrijden deelnemen, waarbij ik heel kritisch kijk naar de organisatie, het reglement, de prijs en natuurlijk de kwaliteit van mijn inzending. Over dat laatste punt heb ik het in de vorige alinea al gehad. Nu weet ik niet welke schrijfwedstrijden er dit jaar allemaal nog worden georganiseerd, maar dat verandert niets aan mijn beslissing.

Dit jaar ga ik vooral veel oefenen. Ik heb de zaterdagcursus Fantasy schrijven (Scriptplus) afgerond en volg nu de thuiscursus Korte verhalen en romans schrijven (NTI). Verder vind ik schrijfboeken erg belangrijk, want van andere, meer gevorderde schrijvers valt veel te leren. Ik focus mij nu dus op de technische, ambachtelijke kant van het schrijven, wat mijn vaardigheden en ontwikkeling als schrijver ten goede komt – en mijn verhalen ook!

Schrijfjaar 2015 is al in volle gang en met mijn aangepaste jaardoel doe ik vrolijk mee!

Gepubliceerd door

Een reactie op “Schrijfjaar 2015: minder insturen, meer oefenen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s