Camp NaNoWriMo april 2015: gewonnen en de eerste versie afgerond!

Camp-Winner-2015-Web-Banner

Ik heb gewonnen! Het is mij gelukt! Zo, dat lucht op. Nu is het tijd voor meer informatie: vandaag startte ik met mijn manuscript van 8.660 woorden en heb ik nog eens 2.362 woorden geschreven, waardoor ik nu met 11.022 woorden de eindstreep heb gehaald.

Mijn woordaantal heb ik dus gehaald, maar dat is niet het enige goede nieuws. Ik heb namelijk ook de eerste versie van mijn verhaal afgerond en ben daarom dubbel tevreden. Nu is het echter tijd om even afstand te nemen van mijn verhaal, het te laten rusten, zodat ik er binnenkort met een frisse blik naar kan kijken. Ik wil dit verhaal namelijk heel graag herschrijven en verbeteren.

Wat de schrijfuitdaging zelf betreft: ik heb er weer van genoten. Het is verrassend hoeveel ideeën er naar boven komen wanneer je een (vrijwillige) deadline hebt. Toch ga ik een ding de volgende keer anders aanpakken: de updates hier. Ik merkte namelijk dat het mij veel energie kostte om, naast het schrijven, aan het eind van elke Camp schrijfdag een korte update te geven op deze schrijfblog. Ja, het was zeker leuk, maar net iets te veel van het goede. Tijdens mijn volgende (Camp) NaNoWriMo kies ik liever voor een wekelijkse update, terwijl ik mijn energie steek in het project zelf of in ik zeg maar iets heel geks de afwas die zo gezellig op mij staat te wachten.

Zo nu en dan vang ik geruchten op over een actiecomité genaamd Eerst Afwassen, Dan Schrijven! Eerlijk gezegd ben ik hier niet van onder de indruk. Want hoewel ik tijdens deze Camp NaNoWriMo mijn afwasactiviteiten dagelijks een uurtje later ontplooide, belandde al mijn serviesgoed elke avond schoon en netjes in mijn keukenkastjes. Met andere woorden: schrijven en afwassen gaan prima samen, dus dat actiecomité kan opgedoekt worden. Al valt er best een interessant verhaal over te schrijven, vermoed ik zo.

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s