Camp NaNoWriMo april 2015: de schone zaak die wij geduld noemen

Camp-Participant-2015-Web-Banner (1)

Geduld schijnt een schone zaak te zijn, maar als ik eerlijk ben, sta ik te trappelen voor mijn Camp NaNoWriMo-tentje. Waar ik in het dagelijks leven best eens iets ongeduldiger mag zijn, lijkt het mij verstandig om nu nog even door te trappelen en netjes tot 1 april te wachten voor de woorden daadwerkelijk op het beeldscherm mogen verschijnen. 

Waarom dat zelfopgelegde geduld, vraagt de nieuwsgierige lezer zich wellicht af. Waarom begin je niet gewoon met schrijven, als je er zo’n zin in hebt? Hoewel ik deze vragen volkomen legitiem vind, wil ik deze lezer en vooral ook mezelf graag wijzen op de voordelen van geduld in Camp NaNoWriMo-context:

  • De uitdaging zelf: Camp NaNoWriMo draait er nu juist om dat je binnen een maand een manuscript van een X aantal woorden schrijft en april is een van de uitverkoren maanden (de andere maand is juli).
  • Ik houd meer tijd over om mijn verhaalideeën goed uit te werken: ongeduldig trappelen is leuk (hoewel…), maar ik wil wel iets moois maken van mijn verhalen en een zorgvuldige voorbereiding komt de kwaliteit ten goede.
  • Ik houd meer tijd over voor research: zie bovenstaand argument.
  • Ik kan net iets langer genieten van de voorpret: als het evenement eenmaal begonnen is, verdwijnt de voorpret. Nu komt daar natuurlijk wel de pret van het schrijven zelf voor in de plaats, maar mij ergens op verheugen is ook wel erg fijn. Laat ik dus vooral genieten van mijn trappelende toestand.
  • Ik houd meer tijd over voor mijn andere schrijfprojecten: mijn overactieve brein is weer eens lekker zichzelf en bruist van de ideeën. Aangezien ik mij tijdens Camp NaNoWriMo zo veel mogelijk wil focussen op mijn project, is het prettig om nu ook veel aandacht te geven aan mijn andere ideeën.

Vooruit, ik ben overtuigd van de schoonheid van geduld! Tenminste, als het om Camp NaNoWriMo gaat. Dus werk ik al trappelend mijn verhaalideeën uit, doe extra onderzoek, werk daarnaast aan mijn andere schrijfprojecten en geniet van de voorpret, om straks op 1 april enthousiast het tentje binnen te huppelen. En dan jaag ik mijn overbodig geworden geduld resoluut het tentje uit!

Gepubliceerd door

2 reacties op ‘Camp NaNoWriMo april 2015: de schone zaak die wij geduld noemen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s